Borderlands 2

Kiadó: 2K Games
Fejlesztő: Gearbox Software
Műfaj: akció, FPS/RPG hibrid
Platformok: PC, Xbox360, PS3
Megjelenés: 2012. szeptember 21

Tomb Raider - Új képek érkeztek

A Square Enix elképesztő minőségű képeket adott ki a nemrégiben elhalasztott Tomb Raiderből. A játék képei egy nagyon sötét, darkos világot vázol fel. A megjelenés 2013 első félévében várható PC, Xbox360 és PS3 platformokra. A képeket kötelező megnézni minden TR fannak:Tv Ajánló: Indiana Jones és a Végzet Temploma


Adás időpontja: 2012. május 20.
Kezdés: 20:05
Adó: TV2

Évszám: 1984
Eredeti cím: Indiana Jones and the Temple of Doom
Stílus: kaland
Játékidő: 118 perc
Rendező: Steven Spielberg
Forgatókönyvíró: Willard Huyck, Gloria Katz
Főszereplők: Harrison Ford, Kate Capshaw, Jonathan Ke Quan

Az elveszett frigyláda fosztogatói után 3 évet kellett várni a folytatásra, amit szintén Spielberg rendezett, de kissé más stílusban, mint az elsőt. Hiszen ott rengeteg helyszín váltotta egymást és a hangulat is igencsak könnyedre sikeredett, itt viszont a cselekmény lekorlátozódik a „Végzet Templomára” és az atmoszféra is igen sötét.

A történet nem az előző rész után, hanem előtt játszódik, amikor is Indiana egyik üzlete rosszul sül el és két segítőjével (egy kisfiúval és egy énekesnővel) el kerül egy Indiai palotába, ami először normálisnak tűnik, végül kiderül, sötét titkot rejt.

A kevés helyszín ellenére a cselekmény igencsak pörgős, a tempó sosem ül le és a mai szemmel nézve is látványos akciókat igen jól adagolja a film.

Már az előzményben is voltak horrorisztikus jelenetek, itt kétszer annyi van és ahogy fentebb már említettem, az atmoszféra is igencsak sötét. Ennek ellenére akadnak poénos jelenetek és vicces beszólások, úgyhogy ezeket se kell hiányolnunk.

A színészek játékával semmi probléma nincs, egytől egyig nagyszerűen alakítanak.
A zenébe sem lehet belekötni, John Williams ide is rendkívül fülbemászó tételeket komponált, melyeket nem lehet nem szeretni.

Összesítve a dolgokat, méltó folytatása ez az Elveszett frigyláda fosztogatóinak, rengeteg ütős akciójelenettel, kiváló hangulattal és hibátlan színészi alakításokkal. Ugyanúgy kötelező darab, ahogy az első rész.

Értékelés: 10/10