Sleeping Dogs 101 trailer

Újabb előzetest kapott a Square Enix jóvoltából a Tru Crime Hong Kong hamvaiból feltámadó Sleeping Dogs. A játékban mi egy beépített zsarut fogunk játszani, még pedig a meglehetősen veszélyessé vált,  a Triád uralta Hong Kongban. A célunk a kígyó fejének a levágása lesz. De az is lehet, hogy a főellenfél egy megtestesült mantikor... ööö akarom írni, lehet nem lesz olyan könnyű eltenni láb alól a főgórét :) Hopp kicsit elkalandoztam a görög mitológiában... A fejlesztők egy nyílt világú akciójátékot ígérnek, amiben beépítették a mára népszerűvé vált fedezékharcot. Ígéretes sandbox cuccnak tűnik, de reméljük nem egy "másik" Wheelman-t fogunk kapni, amikor is augusztusban megjelenik multiplatform formában.

DARK - Készül a vámpírós játék, itt a videó

A Kalypso Media egy meglehetősen érdekes témába vágta bele a fejszét, hiszen egy igen ígéretes vámpíros FPS / RPG hibrid játékot készít, némi szerepjátékos elemekkel megfűszerezve a játékmenetet. Az illetékesek pedig még az E3 előtt kiadtak belőle egy teaser előzetest is. Mozgás közben már jól megmutatkozik a DARK komolysága. Az előzetes infók szerint nem csak lövöldözni lehet majd benne, hanem lopakodni is. Meglátjuk mi sül ki belőle. Prezentáció várható két hét múlva az E3-on.

Megjelenni PC és Xbox360 platformokra fog, 2013 elején.

TV ajánló: A tűzben edzett férfi

- Adás időpontja: 2012. május 25. péntek
- Kezdés: 21:15
- Adó: Cool TV
- Évszám: 2004
- Eredeti cím: Man on Fire
- Stílus: Akció, thriller
- Játékidő: 143 perc
- Rendező: Tony Scott
- Forgatókönyv: Brian Helgeland
- Főszereplők: Denzel Washington, Dakota Fanning

Kedvelem Tony Scott filmjeit, bár az utóbbi időben meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt a fickó. 2004-ben egy remek akció, thriller keveréket tett le az asztalra, a Tűzben edzett férfi címmel. Az élményem a filmmel kapcsolatban meglehetősen friss. Ugyanis a múlthéten kaptam meg DVD-n. Úgyhogy kaptam az alkalmon és elvállaltam, a film TV ajánlójának megírását. Lássuk a medvét.

2003-ban járunk, Mexikóban az emberrablás mindennapos dologgá vált. A gazdag pénzemberek féltik a maguk és családjuk biztonságát. Így van ezzel a Ramos család is, és ezért testőrt fogadnak maguk mellé. John Creasy kiégett CIA-ügynök jelentkezik az állásra. Fő feladata a kilencéves Pita felügyelete. Creasy nem túl barátságos vele, csak a feladata érdekli, de idővel a kislány meglágyítja a szívét és szoros barátság alakul ki közöttük. Sajnos a lányt elrabolják, John pedig elindul felkutatni a gyereket és lemészárolni mindenkit, akinek csak köze van az elrablásához.

 A tűzben edzett férfi, történet szempontjából nem találta fel a spanyolviaszt, gyakorlatilag végig bevált paneleket használ, egy nagy kivétellel és talán ebben van a film ereje. A tűzben edzett férfi majdnem két és fél órás, melynek első felében szinte semmiféle akció nincs. Helyette a karakterekre helyezték a hangsúlyt, legfőképpen Pita és Creasy kapcsolatára. Hogyan kedvelik meg egymást és hasonlók. Ez leírva nem hangzik jól, de nagyon is működik. Megkedveljük mindkettőjüket és végig lehet érezni egy bizonyos ívet a történetben. Ez a kedves és szerethető hangulat aztán eltűnik, ahogy a lányt elrabolják és utána jönnek az irgalmatlanul jó és brutális jelenetek.
Nem is igazán akció jelenetekről van itt szó, sokkal inkább kegyetlen vallatásokról. Meglehetősen brutális dolgokat kell elképzelni. Emberek ujjainak levágása késsel és hasonlók. A szadisták már biztos nyalogatják a szájuk szélét. De egyébként az akciókkal sincs semmi baj, csak éppen kevés van belőlük. A film látványa nagyon egyedi. Tony Scott végig fura szűrőket használ. Melynek eredménye egy nagyon fura színvilág. Olyan mintha valami másnapos vagy részeg ember fejével látnánk a világot. Egymásba mozduló képek, remeg az egész. Nagyon durva, egyébként a Max Payne 3 ezt a vizualitást egy az egyben lenyúlta.
A színészi játék remek!  Denzel Washington alakítása a legmeggyőzőbb, az ember teljes mértékben el tudja hinni, hogy ő egy mindenre elszánt kegyetlen ex-CIA ügynök, aki a barátját akarja megmenteni. Dakota Fanning pedig csodálatos. Gyerekszínészként nagyon jó volt, ezt a szerepet is parádésan oldotta meg. Érdekes látni 2004-ben még milyen csöpp kislány volt, ma meg egy igazi szexi lány. Szerencsére a tehetségéből nem vesztett semmit az óta sem. Nézzétek meg tőle a Runaways-t. Mellékszerepekben pedig láthatjuk Mickey Rourke-ot és Christopher Walken-t. Mindketten elég fontos karaktert alakítanak és természetesen ők is brizzíroznak.
Szerintem a Tűzben edzett férfi egy igazi mestermű. Mert újdonságot vinni a bosszú filmek műfajába. A látványvilága baromi egyedi, a színészi játék kifogástalan és a vége is meglehetősen meglepőre sikeredett. Tessék megnézni! HunGamer házi feladat!

5/5

Jön a Shadow of the Colossus film!


A klasszikus, 2005-ben megjelent PlayStation 2-es sikercímből, a Shadow of the Colossus-ból készít filmet a Sony Pictures.

A film elkészítésével Josh Trank-ot bízták meg, aki eddigi legnagyobb sikerét az Erő krónikájá című thrillerrel érte el. Josh azt is elmondta, hogy nagy rajongója a játéknak megjelenése óta.

A játék története röviden az, hogy hősünknek 16 kolosszust kell legyőznie ahhoz, hogy visszahozza halott szerelmét az élők közé és ezt a lovával együtt kell teljesítenie, Agro-val.
A rendező jelenleg 2 szuperhősös filmen dolgozik, ez a Fantastic Four for Fox és egy Spider-Man mellékszál.

Reméljük nem jut arra a sorsra mint sok játékadaptáció!

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad trailer


A Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad-hoz kiadtak egy majd' két perces trailert, amiben "elmondják" a frissítéseket és érdekességeket, mint például a GOTY kiadás eljövetelét. Emellett is a legfontosabb, hogy a mai naptól, azaz csütörtök 7 órától le lehet tölteni a játékot, hiszen ingyen hétvége indul vasárnap 7 óráig. Szóval hajrá, szóljon csak a letöltés és irány lövöldözni.

Íme a trailer:

E3: Metal Gear Rising Screen Trailer


Egy érdekes videót adott ma ki a Konami a Metal Gear Solid Rising-ról. Semmi gameplayt nem tartalmaz, csak a játék E3-as demó verziójának a menüjét, ahogyan Raiden "csábosan" mozog a bicskával a kezében.

A játék játszható lesz az E3-on, ami június elején kerül megrendezésre.


4 perces videó érkezett az Anarchy Reigns-hez

Egy elég komoly mozgóképes anyag érkezett az Anarchy Reigns-hez. A több mint négy perces videóban bemutatják a főbb karaktereket, a multiplayer módokat és a sztoriba is kapunk egy kis bepillantást. A játék meglehetősen pörgősnek és látványosnak tűnik és teljesen őrültnek. Lesem tagadhatná a Platinum Games, hogy az ő portékájuk. A videó végén pedig feltűnik Bayonetta is pár másodpercre. Előzetesért erre tessék:

Nem nézünk idén G. I. Joe filmet

Júniusban beakarták mutatni a G.I. Joe: Megtorlás című filmet, amit a stúdió inkább halasztott. Igen, megint egy halasztásról kell beszámolnunk és az az igazság, hogy én már marhára unom ezt. Minden játékot csak halasztanak és halasztanak, mostmár az agyatlan akció filmeket is? A döntés miértjét sem kell keresni, indokolták. A 3D miatt. A fejesek szerint nagy a nézők igénye a 3D-re, méghozzá Amerikán kívül! Ekkora baromságot! Tényleg nagy az igény az utólag konvertált sz*arokat nézni, ami egyszerű pénz lehúzásként funkcionál. A filmet így 2013 március 29-én fogják bemutatni, mert "igényünk van" a selejtes 3D-re. Jó buli lesz látni majd, ahogy megbukik a film. Előzetest pedig csak azért sem rakok be a filmről!

DiRT Showdown - Launch Trailer

A Steamen már kapható a DiRT Showdown rallys játék. A megjelenés alkalmával a Codemasters meglepett minket egy Showdown launch trailerrel, melyben a játék legfontosabb elemeit, játékmenetét láthatjuk mozgás közben egy meglehetősen bombasztikus betétdallal megfűszerezve.

E3 2012: Sniper: Ghost Warrior 2 - Szarajevóban

A City Interactive még az E3 előtt kiadott egy új videót a Sniper: Ghost Warrior 2című mesterlövészes játékból, amiben további gameplay jelenteket láthatunk. Egy biztos, a CI ezzel a Sniper szériával valamit letett az asztalra, ráadásul a folytatás látványvilága CryEngine 3 alatt fog dübörögni. A teljes játék augusztusban jelenik meg PC, Xbox360 és PS3 platformokra.