Warface

Teszteltük a Crytek új ingyenes lövölde játékát.

Heroes and Generals

Megnéztük a Steamen nemrég debütált háborús játékot.

Meridian

Megnéztük a Meridian című stratégiai játékot...

Sniper Elite 3

Teszteltük a Sniper Elite harmadik részét.

GRID Autosport

Leteszteltük az új Grid-et.

Watch Dogs

Leteszteltük az év legjobban várt játékát.

Wolfenstein The New Order

Megnéztük milyen lett az új Wolfenstein játék.

Age of Mythology Extended Edition

Leteszteltük az Age of Mytholgy újrakiadását.

TV ajánló: Terminátor 3: A gépek lázadása

- Adás időpontja: Május 31, csütörtök
- Kezdés: 21:00
- Adó: Film+
- Évszám: 2003
- Eredeti cím: Terminator 3: Rise of the Machines
- Stílus: Sci-fi, akció
- Játékidő: 109 perc
- Rendező: Jonathan Mostow
- Forgatókönyv: John D. Brancato, Michael Ferris
- Főszereplők: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes, Kristanna Loken

Ahogy ígértem, itt a Terminator 3 ajánlója. Tudni kell, hogy ezt a részt elég nagy érdeklődés övezte, még is csak egy legenda folytatásáról van szó. A rendező ezúttal Jonathan Mostow lett, aki sajnos eléggé felemás filmet készített a Terminator cím alá. Bár az is igaz, hogy a filmmel megjelent magyar fejlesztésű játék még a filmnél is rosszabbra sikeredett. De a legalja még így a Sarah Connor krónikái című ultra gáz TV sorozat.

John Connor felnőtt. Az édesanyja már régen meghalt, azóta nem leli helyét a világban. Egy szakadt csöves benyomását kelti. Éppen összefut egy régi osztálytársával, amikor egy újabb gép támadja meg őket, aki még a T-1000-es típusnál is halálosabb. A lázadók pedig megint visszaküldenek egy régi típusú gépet, hogy védje meg John-t.
Hogy mi is a problémám a filmmel? Leginkább az, hogy izzadtság szagú az egész. Az alap felállás szinte egy az egyben ugyan az mint a második rész esetében. Egy srác, egy nő egy terminator, őket megakarja ölni egy szuper fejlett egyed. A lázadók miért csak a régi típusú gépeket tudják befogni? Miért nem küldenek vissza egy T-1000-es féle gépet? Na meg ez a TX szuper bitch. Van már beépített fegyvere, meg az irányítása alá tud venni más gépeket. Ezzel nincs is baj de gyakorlatilag egy emlékezetes jelenetet nem hoztak vele össze. Na, jó mikor megnöveszti a saját mellét az nem rossz, de a második részben rengeteg olyan részt hoztak össze a T-1000-rel, amire jó visszaemlékezni. Mikor karddá válik a keze, mikor a csempéből felkel, mikor átmegy a rácsokon. Itt jól elveri egyszer Schwarzenegger-t és csók. Az akciók igazából nem rosszak, látványosak, pörgősek, de tényleg semmi extra.
A színészi játék is eléggé korlátolt, Nick Stahl kifejezetten sótlan játékán belehet aludni. Claire Danes pedig rettenetesen idegesítő. Üvölt, sikolt, borzasztó. Hozzá teszem a magyar szinkronja is idegesítő! Kristanna Loken mint főellenség hát... nem lenne rossz, de tényleg semmi emlékeztes dolgot nem csinál. Túlságosan jól eljátszotta a robotot, egyáltalán nem szexi és még félelmetesnek sem mondanám. Schwarzenegger meg, hozza azt amit a 2-ben, csak sokkal fásultabban.
Modern robottánc 2003-ból
Maga a történet egyébként nem rossz, de meglehetősen furán kezelik az eseményeket. Túl sokat látjuk Connor-ék menekülését, pedig van egy sokkal érdekesebb szála a filmnek, hogy a Skynet egy vírussal hadakozik, ami átveszi felette az irányítást. Ebből fájóan keveset látunk. Aztán ott van az a szál, hogy a TX feladata John leendő főbb katonáinak likvidálása. Ez megint marha jól hangzik, de két jelenetben lerendezik. Kérdem én miért? Nem is térnek ki rá, hogy ez milyen eseményeket indítana el a jövőben, mert bizony néhány ebert megöl a robot. De... semmi. Egyszer megemlítik, látnuk két jelenetet ezzel kapcsolatban, kész. Levagyunk szarva.
Egy sima akció film lett a Terminator 3. része, ami egyáltalán nem méltó az első két filmhez, viszont még is azt mondom egyszer megéri megnézni. Az pedig a vége. Remek! Nem gondoltam volna, hogy ezt tényleg meglépik. Igazából az utolsó 5 perc hordozza a film legnagyobb pozitívumát, ami tényleg mellbevágó. Szóval egyszer meglehet nézni de nem egy nagy durranás. A 4. rész sokkal jobb lett.

Summary
3/5Az első két rész után nagy színvonal esés érte el a szériát. A vége miatt viszont egész emlékezetes.

E3 2012: The Incredible Adventures of Van Helsing trailer

A nemrégiben a magyar NeoCore Games által bejelentett The Incredible Adventures of Van Helsing című játékból is befutott egy rövid kedvcsináló, amit alább nézhettek meg HD-ben. A játék Xbox360-ra és PC-re fog megjelenni még az idén. 

Jó hír, hogy hazánk fiai kint lesznek a hamarosan megrendezendő E3-on, és természetesen prezentálni fogják legújabb üdvöskéjüket egy demó formájában. Kíváncsian várjuk a részleteket!

Alan Wake's American Nightmare - PC teszt

A Remedy által fejlesztett Alan Wake a maga korában egy igazi slágernek bizonyult, először Xbox360-ra jelent meg, majd évekkel később, mindenki meglepetésére PC-re is ellátogatott az író. A játék nagyszerűen kezelte a pszichológiai elemeket, úgy, hogy közben a készítők nem voltak restek a nagyobb, hírnevesebb  íróktól, és filmektől (sorozatoktól) „lopni”, már ami a történet felépítését illeti.  Tipikus konzoljátékként indult, egész jól megírt párbeszédekből, felszültségkeltő elemekkel építkezett a játékmenet.  Nem egy horror játék, de mégis lehetett félni benne, köszönhetően a nagyszerű atmoszférának. Alan Wake minden játékos tudatában egy hős volt, szinte már legendák keringenek róla. Ő volt az, aki felvette a harcot a rémálmai legveszélyesebb alakjaival, a takenekkel. Történetét két nagyszerű DLC, azaz új fejezetek egészítették ki. Most pedig elérkezett a standalone kiegészítő, amihez nem kell az alapjáték megléte.  Érdekes koncepció ez. Aki túlságosan komolynak és nehéznek vélte  az AW1-et, az most nyugodtan tehet egy próbát az Amerikai rémálommal.


A PC-seknek nem kellett sokat várniuk az új Alan Wake DLC-re, hiszen az alapjáték februárban, míg a kiegészítő már májusban megjelent. Az Alan Wake’s American Nightmare az arcade akció és az adrenalin stílusú játékmód kombinációja, mely elég jól adagolja az akció-kaland elemeket. A nagy szabású  DLC-től senki ne várjon nagy csodát, hiszen teljes mértékben egy arcade címről beszélhetünk, amely alkalmi szórakozást nyújthat a játékosoknak és a rajongóknak egyaránt. Utóbbi rétegnek lehet nem fog bejönni az új irányvonal, de könnyen szokható. Végülis egy agymenésről van szó, igazán minőségi CGI átvezetőkkel, ami belefért volna az alapverzióba is. Az Amerikai rémálom az Alan Wake története után két évvel később játszódik. Alan továbbra is keresi feleségét, Alice-t, hiába a felemás győzelem, őt még nem sikerült előkeríteni, tovább bolyong a nagy semmiben. Alan Wake újabb, egy sötét helyen találja magát, valahol Arizona sivatagjában ébred fel, Night Springs közelében.  A célunk az igazság felfedezése, illetve annak ismerete lesz. Meg is kapjuk, főleg a zárójelenetben. A fő sztorit tehát picit kiegészíti az American Nightmare, sőt Alan egy új, ám meglehetősen stílusos ellenféllel kerül szembe. A neve nem más, mint Mr. Scratch. Hatalmas az egója, teljesen örült viselkedést mutat mindenki felé, egy igazi gyilkos. A Takenek Ura!

A játékmenetét tekintve az Amerikai rémálom meglehetősen akciódúsabb lett elődjéhez képest. Mondhatni  a Remedy srácai sokkolóan az akcióra, és a látványra gyúrtak. Egy Alan Wake rajongónak ez rögtön szemet is szúr, sőt elfajulhat odáig a helyzet, hogy első látásra azonnal a sárga földig lehordja a kiegészítőt. Ám valahogy meg kell érteni a fejlesztőket is, mert a DLC-nek ezek ellenére is van valamilyen új fajta varázsa, ami arra késztethet sok gamert, hogy játsszon és játsszon.  A sztori cselekményének kibontakozása sokszor a háttérben lóg, vár valamire, ám nem ez lesz most az elsődleges célunk.  Vár arra, hogy tovább lépj, felfedezz dolgokat, kis területeket, naplókat olvass, rádiókat, és TV-t hallgass. Utóbbi tevékenységünkből megismerhetjük a zseniálisan felépített rosszmájú karakterünket, Mr Scratchet.  A felfedezés öröme ugyan megmaradt, de mégis valahogy másabb játékra sikeredett az AWAN. Nem lehet rá mondani, hogy nagyon rossz játék, sőt mi több, nagyon sokáig tud szórakoztatni az élvezetes játékmenete miatt.  A gameplay sokkal pörgősebb, cselekmény dúsabb lett. Gyorsan kell cselekednünk, túlélő feeling sajnos nincs a játékban, mivel az életünk regenerálódását (egyben chekpointot is) jelentő villanyoszlopok elég gyorsan kialusznak a közelünkben. Lőszerből egy egész hadsereget el tudnánk látni. Menni kell előre, nincs mese, nincs megállás! A változás szokható, és gyorsan elsajátítható.


Vérfrissítésen esett át a HUD, sokkal letisztultabb rendszert kapott az életerőnk jelzése. A fegyverek már sokkal hatásosabbak, és választékosabb irányt képviselnek. Alan Wake ugyanúgy egy fegyverrel lövöldözhet, míg a legfontosabb kellékünk ismét a zseblámpánk. Ebből sajnos csak egyfajta van, ráadásul igen gyorsan visszatöltődik, ha netán akció közben lemerülne. A fegyverek maradtak a régiek, viszont több új katonai gépfegyver, félautomata (Uzi)  és puska helyt kapott. Az amerikai gépfegyver például nagyon hatásos, a sebzése eszméletlenül nagy lett. A takenek likvidálása ismét a jól bevált elven működik: zseblámpánkkal a pajzsukat le kell égetni, miközben folyamatosan  lövöldözünk rájuk. Zseblámpa nélküli akciónknál gyakorlatilag az ellenfél Istent játszik. A túlélési hangulatot mindig a lőszerek hiánya adta, ez esetben az Amerikai rémálom játéktere tele van szórva muníciókkal, felszerelésekkel, flashbangel, fénygránátokkal, jelzőrakétákkal. Nem kell félnünk emiatt, végülis ezért ment új irányba a játékmenet. Nyugodtan pazarolhatjuk a lőszert a takenekre. Az életben maradásunkat a zseblámpa nagyban segíteni fogja, bármilyen veszély is van a közelünkben, azonnal jobb klikkezni kell, és a veszély elhárul, legalábbis kis időre. Utunkat a már ismert takenek keresztezik, de akad a fejlesztők tarsolyában néhány ellenfél típus is. Pl. a varjúkból összeálló ellenfél, vagy a behemót, de van itt nekünk még egy gránátdobáló szörnyecskénk, és pókok is. A kéziratokat, vagy is naplókat már sokkal könnyebb megtalálni, mivel a térképen egyből kérdőjellel jelzik, amennyiben kellő távolságba kerülünk. A jó fegyvereket rejtő dobozokat a megfelelő  kézirat mennyisége alapján tudjuk majd kinyítni. Ha összegyűjtjük mind az 50+ iratot steam achievement jár érte. Szóval aki szeret maximalista lenni, az tegyen próbát vele.

Mivel csak egy kiegészítőről van szó, így megfelelő mértékkel kell kezelnünk az adott tartalmat. A játékban,  vagyis a sztori módban összesen három helyszín van, amit háromszor kell majd bejárnunk, hála Mr. Scratchnek. De ez a három helyszín, a sivatag, az obszervatórium és  az autós mozi helyszín eszméletlenül jól ki lettek dolgozva.  A helyszínekből csak úgy árad a hangulat, valamint némi sandbox érzés is társul  az egész játék mechanikájához. Az Alan Wake’s American Nightmare rövid, mindösszesen 3 óra alatt végigjátszható sztori módja mellé a fejlesztők még beépítettek, egy számomra teljesen felesleges módot, az Arcade módot. Itt nem kell mást tennünk, mint túlélni és sok pontokat szerezni. A Gears of War 2 hordaszerű játékmenetére hajaz. De ezt egyedül nagyon unalmas végrehajtani. Ha már itt tartunk, a legyőzött Mr. Scratch akár a társunk is lehetne ebben a módban. Gondolok én az online cooperative módra. Ugye, így már lett volna értelme? De a fejlesztők ennek hiányával gyakorlatilag öngólt rúgtak maguknak. Hatalmas hibapont!


Mindent egybe vetve az AWAN nem tekinthető egy igazi folytatásnak, de mégis a végső momentumai valahogy kiegészítik az alapjáték miértjét és Alan boldogságára is kapunk választ. Érdemes neki ülni az árkád irányvonal ellenére is, hiszen szórakoztat, az átvezetők pedig a Diablo 3 CGI animációjával vetekszenek, sőt, igazi minőségi pillanatok voltak ezek a jelenetek. Szinte élőszereplős stílusra sikerült megalkotni. Alan Wake minőségétől messze elmaradó alkotás.

 

Pros:
+ Alan Wake ismét
+ Átvezetők
+ az akció részek néha élvezhetőbbek lettek, de sokszor a játék rovására irányul 
+ új ellenfelek, új fegyverek
+ Pályatervezés
+ Jó befejezés


Cons:
- Rövid
- akciódús irányvonal
- túl arcade-os
- nincs bossfight
- Egyedül nincs értelme az Arcade módnak


Értékelés
8.0
 Játékmenet:
A játékmenet meglehetősen akciódúsabb lett elődjéhez képest.

8.5
 Hangulat: A hangulat jól működik, köszönhetően a pályatervezésnek.

9.5
 Grafika: 
Az első részhez képest sok változás nem történt, de a karakterek picit szebben néznek ki. A látványvilág változatlan.

9.0
 Hangok:
A szinkronszínészekkel nincs gond, hozzák a kötelezőt. A fegyverek hangja hiteltelen.

6.0
 Szavatosság:  
A játék leggyengébb része. Egyszer-kétszer végig lehet szaladni rajta. Az Arcade mód meg csak rontja a helyzetet.

Summary
8.2
Túl árkádos, túl akciódús lett a játék, de legalább jól szórakoztat. Ajánljuk!


A review kódot köszönjük a Nordic Games osztrák képviseletének!

Az új Bethesda védjegy: "Hearth Fire"


A Zenimax stúdió ami a Bethesda Softworks társtulajdonosa levédetett magának egy új védjegyet a legutóbbi bombasztikus RPG játékukhoz azaz a Skyrimhez. Ezek után a "Hearth Fire" (Kandalló tűz) mostantól betársul a "Dragonborn" és a "FUS RO DAH" jelszavak mellé ahogy egyre több és több védjegyet tud magának a stúdió. Ez valószínűleg valami gyógyító könyv és ezen felül a "2920" könyv sorozathoz kapcsolódik. Azoknak akik esetleg jobban felkeltette az érdeklődését akkor ők a hivatalos wiki oldalon részletesebben utánanézhetnek a dolog mivoltjának..

A Zenimax stúdió szavaival:
"Ha esetleg valaki már a teljes tartalmát a Skyrimnek kijátszotta akkor mindenképp megéri az elkövetkező E3 híreit nézni mivel hamarosan egy gigászi hírt  fogunk kiadni az első DLC-ről kapcsolatban azaz a “Dawnguard”-ról."

E3 2012: Hitman Absolution trailer

A Square Enix a közelgő E3 alkalmával kiadott egy meglehetősen hangulatos videót a Hitman Absolutionből, amit alább nézhettek meg HD felbontásban. Egy játék előzetesben ritkán látni apácákat, de ne féljetek, itt megkapjátok ennek látványát. De még hogy! Saints!

A videót a Visual Studio CG munkatársai alkották meg, akik többek között olyan CGI minőségű előzeteseken is dolgoztak, mint a Deus Ex Human Revolution vagy a Tomb Raider.

A Hitman Absolution  november 20-án jelenik meg világszerte az IO Interactive fejlesztésében, méghozzá PS3, Xbox360 és PC platformokra.


E3 2012: A Konami már csütörtökön bedobja magát

A Konami kiadott egy közleményt a Facebook-on, mely így szól: "We’re only days away from bringing you our premiere E3 line-up in the second-annual, global KONAMI Pre-E3 Show this Thursday, May 31 at 10:30PM, PST!" Az iromány lényege, hogy már csütörtökön bejelentenek pár játékot, remélhetőleg megjelenési dátumokkal, helyi idő szerint 18:30-kor tartanak egy E3-at megelőző bulit. Jók lesznek az elkövetkezendő napok!

E3 2012: Dead Space 3 kedvcsináló videó

Már most látszik az E3-as őrület, egyre több hír, egyre több videó. Most éppen a Dead Space univerzum van soron. Hétfőn a 3. részről kapunk némi információt, de a kiadó EA nem hagy minket Dead Space nélkül. Kiadtak egy kedvcsináló videót, ami egy animált képregény és meglepően jóra sikerült. Felkeltette az érdeklődésemet még úgy is, hogy a második résszel egy percet sem játszottam. Videó erre:

E3 2012: 3DS-re jön az új Castlevania

A Konami lerántotta a leplet az új Castlevania kapcsán, és a pletykák sajnos igaznak bizonyultak. Az új rész 3DS-re fog megjelenni, ugyan az a csapat készíti, akik a 2010-es részt is készítették, a spanyol MercurySteam. A címe pedig Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate lesz. A történet pedig a Lords of Shadow közvetlen folytatásának ígérkezik. Sokan biztos kíváncsiak még a játékra, hogy mit hoznak ki belőle a spanyol fiúk, én ezek után azt mondom: no thanks!