E3: Need for Speed Most Wanted Bejelentés!


Ma jelentette be az EA, hogy a népszerű NFS Most Wanted-nek érkezik a folytatása, habár ugyanezzel a névvel. A játékot a Criterion hegeszti, akinek köszönhetjük a Burnout szériát is.

További információkat csak június 4-én fogunk kapni az E3-on, de azért egy képpel kedveskedtek nekünk.


E3: Hitman Absolution Chinatown Gameplay


Egy nagyon hangulatos gameplay videót adott ki a VG247 nevű oldal, amelyben Agent 47 célja Chinatown királyának a kiiktatása. A játék lehetőséget nyújt arra, hogy többféleképpen is végezhessünk a célponttal, a fegyverrel történő megölésétől kezdve egész a "véletlen balesetig".

A NPC-k is nagyon változatosak, sokféle variáció van belőlük, nem találunk ugyanabból a kinézetűből kettőt fél méterenként. Mindenki megy a maga dolgára, így könnyen elvegyülhetünk a sok ember között.

Véleményem szerint és a videókból, információkból leszűrve arra következtethetünk, hogy a Hitman Absolution próbál a régi klasszikus elődökre hajazni, nem pedig a jóval leegyszerűsített, mai igényeknek megfelelni.

Megjelenés november 20-án mindhárom platformra.

Íme a több mint 10 perces videó:

Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier: Teszt


- Kiadó:Ubisoft
- Fejlesztő:Ubisoft Paris
- Műfaj:TPS, ackió, taktikai
- Platformok: PC, Xbox 360, PS3
- Tesztelve: Xbox 360

Szívesen megkérdezném Tom Clancy írót, hogy ugyan látja is-e a játékokat, amik a neve alatt futnak, vagy csak a jogdíjból csordogáló zöld hasút számolja. Ezzel nem a játékokat akarom lehordani, csak tényleg érdekel. A Ghost Recon sorozat számomra eléggé ismeretlen, nem játszottam a korábbi részekkel, de azt tudom, hogy a taktikára és lopakodásra építettek. A Future Soldier most új irányba mozdult el, egyrészt a jövő katonáit irányíthatjuk (ami egyébként nem igaz), másrészt a Splinter Cell: Convicton mintájára, kissé akciósabb formában tértek vissza a szellemek. A változás viszont közel sem sikerült olyan jóra, mint anno Sam Fisher kalandjánál.

2024-ben az orosz elnököt elrabolja egy szervezet, akik átveszik az ország felett az irányítást és elkezdenek területeket foglalni Európából. Hogy a konfliktust helyre állítsák, az amerikaiak egy speciális egységet vetnek be, a szellemnek keresztelt négyfős katonai csapatot, hogy oldják meg a helyzetet.

Na, igen. Rögtön belefutottunk a játék leggyengébb láncszemébe, ami nem más, mint a történet. Komolyan elegem van már ebből az oroszok vs. amcsi témából. Ezerszer ellőt felállás, miért nem lehet valami új dolgot kitalálni? Klisés és unalmas az egész sztori, én nem tudom miért lett referencia, hogy egy akció játéknak ne legyen normális története, tisztelet a kivételnek persze. Nem várok el minden játéktól Mass Effect vagy Fahrenheit szerű történetet, de az ilyen szintű igénytelenséget nagyon nem szeretem. Fújj! Aztán ott vannak a karakterek, hát ez sem működik. Sem társainkról, sem pedig az általunk irányított  főhősről nem tudunk meg szinte semmit a kampány során. Akciók közben mindig kendő takarja az arcukat így a cutscene-ekben például azt sem tudtam ki beszél. Egyedül az jött le, hogy a csapat vezetője az a nagy fekete fickó. Ehhez még hozzá jön a rettenetesen lapos szinkron. Egy karakteres hang nincs a játékban, sőt kifejezetten jellegtelen az összes, mintha mindenkivel alvásból felzavarva vették volna fel a szinkront.
Na, most már jöhet a játékmenet, ami viszont meglepően jó... eleinte. Egy négyfős osztagot kell irányítanunk majdnem mindig a játék során. Akiknek parancsokat lehet osztogatni, összesen kettőt, de igazából nincs is nagyon szükség többre. A cél legtöbbször a lopakodás, ezt például nagyon jól megoldották a fejlesztők, ha leguggolunk, vagy hasalunk, azonnal bekapcsol a ruha, rejtőzködő opciója, mint a Crysis-ban, csak itt normálisan lehet használni is. Ilyenkor a társaink is felveszik ezt és nem csámborognak el, nem csinálnak hülyeségeket, hanem tényleg hasznosak. Megadhatjuk nekik, hogy melyik ellenfelet lőjék le, hogy az össztűz kire összpontosuljon. Tényleg kevés lehetőség, de nincs többre szükség tényleg. Továbbá minden küldetés előtt, mi választhatjuk ki a felszereléseinket, különböző gránátok, fegyverek és vagy egy drone is. A legjobb rész viszont a fegyverek modolhatósága. Gyakorlatilag egy fegyvert darabjaiból építhetünk össze. Milyen irányzék legyen rajta, a ravasz automata legyen, vagy csak egyet lőjön, ha meghúzzuk. Szóval tényleg mindent kalibrálhatunk. A saját ízlésünkhöz alakíthatjuk, szívünknek leginkább kedves gyilkoló eszközét. Az alkatrészeket pedig, a pályákon elvégzett, rengeteg chellenge küldetés fejében kapjuk meg.
Maga a kampány kb 10-12 órát ölel fel közepes nehézségi szinten, és 12 pálya van. A játék legtöbbször ránk bízza, hogyan közelítsünk meg egy küldetést. Lopakodjunk vagy Rambozzunk. Én az elsőt javaslom, mert, ha elkezdünk keménykedni, nagyjából másodpercekre vagyunk a haláltól. 2-3 lövés után padlót fogsz, egészségügyi csomag nincs a játékban, csak a csapattársak lehelhetnek beléd életet, összesen kétszer egy pályán, ha túlléped a limitet, jöhet a visszatöltés. A társaink egyébként nagyon utálhatják egymást, tudni illik sosem élesztették fel egymást, mindig nekem kellett utánuk rohangálnom. Mi ez a morál emberek? Visszatérve a küldetésekre, vannak olyan részek, ahol csak lopakodással, illetve csak komoly tűzharccal juthatunk tovább. Szerintem ezzel nem lenne baj, viszont az utolsó pályákon már felborult az egyensúly. Túlságosan is akció mederbe terelik el a játékmenetet. Sokszor azt is elfelejtettem, hogy ez elvileg egy taktikai játék lenne. A fedezékes harc egyébként jól működik, de a végén már egyszerűen üvöltöttem a játékkal. Annyi ellenfelet dob be egy-egy pályára, lopakodni és taktikázni, sokszor esélytelen, mert mindig úgy állnak fel, ha két-három embert kilősz, közülük a többi észreveszi, és marad a durva konfrontáció. Abszolút nem sikerült azt összehozni, mint a Convicton-nél. Na meg aztán az utolsó pálya, ahol időre kell elintézni a célszemélyeket, fhhúúú de felidegesített.
A játék mesterséges intelligenciája eléggé felemás lett. Igazából itt is az látszik, hogy eleinte okosak, próbálnak bekeríteni, aztán a második felére meghülyülnek. Az unokatestvérem a tanú rá, tegnap nézte, ahogy játszok és elkezdett nevetni raja, ahogy az ellenfeleink a csapatom közé kezdtek ész nélkül rohanni, minden racionális gondolkodást nélkülözve. Mi meg simán lekaptuk őket. Na, jó egyszer ők is engem. Olyan mintha a második felétől egy másik csapat készítette volna a játékot. Nem értem ez, hogyan lehetséges. Ráadásul a hetedik-nyolcadik pályára a kampány teljesen ellaposodik, addigra minden puskaport ellőnek a készítők és marad az önismétlés. Legalábbis egyedül játszva. Bizony, a teljes hadjárat lejátszható négy személyes coop módban is. Ami nem kis fegyvertény. Na meg persze ott van még a multi és a guerilla mód. A guerilla mód lényege, hogy választunk egy pályát, ahol 50 részfeladatot kell elvégezni, ezt is játszhatjuk többen is. A játékban 5 ilyen pálya található, DLC-ként biztos lesz majd több is. A kampányra kicsit visszatérve, a pályák meglehetőst változatosra sikeredtek. Nincs két ugyanolyan pálya és irgalmatlan nagyok is lettek, vannak helyszínek, amiket több útvonalon is megközelíthetünk.
Nézzük a design-t és a grafikát. Ahhoz képest, hogy Future Soldier a játék alcíme, ebből nem sokat fogunk látni. Az egyedüli sci-fi dolog az a camo rendszer és semmi más. Nincsenek futurisztikus fegyvereink, falakon átlátó szemüvegek és szenzoros gránátok tudtommal már ma is léteznek. Sokkal jobban illene a Present Soldier alcím. Igazából ez szerintem nem hiba, csak érdekesség gyanánt megemlítettem. Nagyobb gondok vannak a grafikával. Éppen hogy eléri a 2012 átlag színvonalat, a karakterek arcai például kifejezetten rondák, de a mozgásuk viszont elég jó. A pályák néha döbbenetesek, a hó és homok vihar közepette tényleg nem lehet látni semmit. Néha viszont elnagyoltak. Hab a tortán még a grafikai bug-ok tömkelege. Van, hogy nincs feltextúrázva egy-egy objektum, a hullák hajlamosak a szemünk láttára eltűnni, rosszabb esetben a levegőben összeesni. Ha megkéseljük az ellenséget, akkor sokszor rosszul méri a szintkülönbséget, így a fickó torka helyett az arcát vágja, vagy a levegő nyakát töri el. Nagyon belerondítanak az ilyen dolgok az összképbe. A zenék igazából nem sokat dobnak a játék élményen, néha fel sem tűnt, hogy szól, a szinkronhangokat már kitárgyaltuk, a fegyverek hangja viszont nagyon jó.
Sok, tényleg sok hibája van a Ghost Recon: Future Soldier-nek, de a játék egész élvezetes és van benne tartalom. Na meg meglehetősen hangulatos, de ez nem menti fel a játékot. Na meg mit fejlesztettek ezen négy évig? Lehet, sokan nem értenek majd egyet az értékelésemmel, az ős fanok biztos a véremet kívánják majd, de ez egy egész jó játék. Nem több, nem kevesebb. Hivatkozási alap sosem válik belőle, de egy korrekt játék.

Pozitívumok:
+ A hangulat egész jó
+ Tartalmas

Negatívumok:
- A kampány egyedül játszva unalomba fullad
- A történet és a karakterek egy rossz vicc
- A grafika nagyon nincs a helyén
- Sokszor elveszi a taktikát a játék


Értékelés
8.0 Játékmenet:

Eleinte letaglózó, aztán a második felére teljesen unalomba fullad a kampány. Egyedül a coop dobja fel.
8.5 Hangulat: 
Jól működik, tényleg katonának érezhetjük magunkat.
7.5 Grafika: 
Rengeteg bug, és a karakterek arcai röhejesek. Átlagos.
8.0
 Hangok:
 Gyenge szinkron, jó fegyver hangok, a zene elmegy kategória.
9.0 Szavatosság: 
Kampány, coop mód, guerilla mód, reklapnyi chellenge és multi.
Summary
8.2
Igen tartalmas de összességében nem egy igazán kiemelkedő alkotás. Pedig az esélye megvolt.


Crusader Kings II: Sword of Islam


A Paradox Interactive a héten jelentette be a Crusader Kings II című játékukban játszhatóvá válnak a muszlim uralkodók a „Sword of Islam” nevű DLC által, ami egy kiadós javítással együtt fog megérkezni. A javítás fejleszti a harcrendszert, további cselszövéseket, követeléseket és területeket tesz elérhetővé (a szokásos hibajavításon túl). A DLC bejelentő videója:


A DLC vásárlói számára pedig játszhatóvá válnak a muszlim urak, és uralkodók. Ezáltal egy teljesen új játékélményben lesz részünk a sajátos muszlim világnak hála. A törvények, házasságok, birtokok, címek és képességek teljesen megváltozott jelentőséggel, és funkciókkal bírnak majd az ő esetükben.

Carrier Command Gaea Mission Beta Teszt


A szerkesztőségünknek lehetőség nyílt rá, hogy a Carrier Command: Geea Missiont kipróbáljuk (külön köszönet a Bohemiának!)
ami az eddigiek szerint még idén szeptember 25-27 között kiadásra kerül. A játék az akció és a stratégiai játékok összeolvadása, mivel az egységeknek néhány egyszerű mozdulattal lehet különböző
parancsokat kiadni, ám át is lehet venni azok felett az irányítást hasonló könnyedséggel.Mindezek központja az amiről a játék a nevét is kapta a "carrier" azaz a szállító, egy óriási és masszív hajó
ami képes tankokat, repülőket és különböző egységeket kibocsátani és csatába küldeni azokat. Az elkövetkezőkben megpróbálom a játékot több részre bontani és azokat minél részletesebben leírni
és ezzel kielégíteni a mit, a hogy és a miért kérdéseket.


Játékmenet:
A játék könnyedén rabul ejtheti a játékosokat és így hogy kettő az egyben játékról beszélünk a Carrier Command Gaea Misson meglehetősen kedvező lehet mind a stratégia imádóinak, mind az adrenalinkutató játékosoknak egyaránt. A játék eleinte rengeteg újdonságot tartalmaz, már majdnem hogy ezek miatt is rengeteg időt ellehet vele játszadozni ám könnyen visszacsalogat még azok után is, hogy ezeket mind felfedeztük és elpusztítottunk egy már majdhogynem komplett ellenséges fajt.


Sztori:
A sztori szerint; egy nagy erejű szállító hajó kapitányával vagyunk az "UEC" United Earth Coalition
(Egyesült Földi Koalíció) oldalán akik egy hosszú hadjáratot fojtatnak az "APA" Asian Pacific Alliance (Ázsiai Tengeri Szövetség) ellen. A katonai szervezet óriási hatalomra tettek szert a Földön és a mi feladatunk hogy véget vessünk a hatalomszerző hadjáratnak ezáltal megszilárdítva saját erőinket, majd végleg nyereségre vinni a háborút.


Grafika:
A grafikát nagyon jól kidolgozták nem lehet rá semmiféle panasz. Többször is csak ámultam hogy mikre nem figyeltek oda és hogy mennyire részletesen kidolgoztak néhány kisebb-nagyobb részletet az egységeken vagy éppen a terepen. De nem kell senkinek se tartania tőle, hiszen akinek esetleg egy valamivel gyengébb gépe van, azok is könnyedén elfogják tudni futtatni a játékot mindenféle gond nélkül.


Irányítás:
Az irányítás egy meglehetősen bonyolult dolog, hiszen itt két játékról beszélünk az egyben.
Ha stratégia részben azaz felülnézetből irányítjuk az egységeket az irányítás szinte teljes mértékben eltér attól mint mikor kifejezetten egy adott egységet irányítunk. Mind két esetben meglehetősen logikus a gombok kiosztása és egyszerű bár mégis ad neki egyfajta bonyolultságot.


Hangok:
Az egységek hangjai nagyon jóra sikeredtek és a különböző zenéket is nagyon jól sikerült eltalálniuk hiszen a csata közepén pörgősebb, erőteljesebb, míg nyugodt "hajókázásnál" lassabb, nyugodtabb zenéket hallhatunk.


Szavatosság:
Ez főleg a játékosoktól függ, hogy ki mennyire éli bele magát és hogy mennyire kedveli ezt a stílust de valószínűnek tartom hogy ha valaki kipróbálja az nem úgy fog előle felállni, hogy elvesztegetett 1-2 órát az életéből hanem nagyon is boldog lesz mivel jól választott és egy kellemes játékkal játszhatott.


 pros:
+Jól megkomponált hangok
+Szép grafikai megvalósítások és részletek
+Érdekes sztori
+Rengeteg lehetőség

cons:
-Eleinte kicsit zavaros irányíthatóság

Star Wars 1313 Bejelentés!


LucasArts ma bejelentette egy komolyabb, sötétebb hangvételű, nem ugrabugra 5 éveseknek való játékukat, a Star Wars 1313-at.

A történet a Coruscant bolygón, azon belül is a mélyén, a Level 1313 néven ismert bűnözőkörnyéken fog játszódni. Egy ismeretlen fejvadásszal próbáljuk majd kideríteni hogy mi áll egy összeesküvés mögött, miközben sok különleges fegyverrel vadászhatjuk le a célpontjainkat.

Főhősünknek nem lesznek különleges Jedi szuper képességei, helyette emberi tulajdonságaival és fegyver arzenáljával próbál a dolgok végére járni.

E3-on több információt tudhatunk meg, egy előzetest is ígérnek a fejlesztők. Mindenesetre ránk férne már egy komolyabb Csillagok Háborúja játék.

Max Payne 3 PC Launch Trailer


Ma jelenik meg Max Payne legújabb kalandja PC-re, ezért a Rockstar kiadott egy teljesen új Launch Trailer-t, ami a PC-s verzió alapján készítettek. Magasabb textúra részletesség, DX11-es feature-ok, stb.

Íme:


E3: Dishonored Gameplay Trailer


A Bethesda Softworks az E3 alkalmából kiadta a legelső gameplay trailert az október 9-én érkező Dishonored című játékukból.

Ez a 3 perces videó többféle játékstílust mutat be ebben a különleges, varázslatos világban remek zenei aláfestéssel.

Enjoy!


A Konami konferencia

Lezajlott a konferencia. Eléggé meglepett, hogy nem élő adás volt, hanem egy profin megszerkesztett kis műsor. A konferencia több téma köré csoportosult, először az új stúdiójukról beszélt a Konami, amit San Fransisco-ban hoztak létre. Ezután jött a Pro Evolution Soccer legújabb része, amin majdnem elaludtam, elmondhatatlanul nem tud érdekelni a futball űzése sem valós, sem digitális formában. Viszont Cristiano Ronaldo is tiszteletét tette néhány másodpercre. Ezt követte a Zone of the Enders HD bemutatója, amit maga az élő legenda, Hideo Kojima kommentált. Majd jött a megemlékezés a Metal Gear sorozatról, ami idén lett 25 éves. Ezután jött számomra, a konferencia csúcspontja, a Metal Gear Rising Revengeance trailer és utána még egy egész tartalmas bemutató róla, olyan jelenetekkel, amik az előzetesben sincsenek benne. Ezután jött egy borzasztó élőszereplős kis film, hogy Raiden a való életben, milyen munkákat tudna elvállalni. Hihetetlenül kínos volt, nekem volt ciki ami a képernyőn zajlott. Majd jött a ráadás, a Castlevania Lords of Shadow 2 előzetes, na ezzel nem volt semmi baj. Ha esetleg ez a kis összefoglaló nem volt elég, akkor itt a teljes konferencia videó formában. Enjoy!

E3 2012: Metal Gear Rising: Revengeance trailer

Végre! Kb. ez fogalmazódott meg bennem ma reggel, amikor elkezdődött a játék előzetese a konferencián. Az MGRR  eszméletlen stílusosnak tűnik, a történetről még nem sokat tudni, ha jól füleltem 9 évvel járunk az MGS4 eseményei után. Raiden pedig egy polgár háború sújtotta országba keveredik az új munkája miatt. Valamiféle kibernetikus terrorista elhárító osztag főnöke lett. A videó baromi pörgős és látványos, csak úgy szállnak az ellenfelek testrészei. A zene pedig a videó alatt még inkább dobja az élményt, Depeche Mode - Wrong. Sajnos van egy rossz hír is. A játék csak 2013 elején fog megjelenni. Pontos dátum még nincs.

E3 2012: Castlevania Lords of Shadow 2 CGI trailer


Szerencsére a pletykáknak nem kell mindig hinni. Sem a Konami, sem a MercurySteam nem evett meszet, amikor a Castlevania folytatásáról és a platformról volt szó. Ez kiderült a mai Konami konferencián, ahol leleplezték a Castlevania Lords of Shadow 2-t. A játék valamikor jövőre jelenik meg PS3-ra és Xbox 360-ra, és kaptunk hozzá egy zseniális CGI trailer-t, ami alsó hangon is epikus. Aki esetleg nem játszotta ki, vagy nem tudja az első rész, hogyan végződött az inkább ne nézze meg, mert durva spoiler van a videóban.

E3 2012: Tomb Raider, egy elképesztő gameplay trailer

A jövőre halasztott Tomb Raider játék egy előzetessel jelentkezik. De milyen előzetessel te jó ég! Nem csak a grafika egészen elképesztő, hanem a játék stílusa és az a fura hangulat ami süt a trailer-ből. Nem is szaporítanám tovább a szót, itt a trailer tessék megnézni. A Tomb Raider március 5-én fog megjelenni PS3-ra, PC-re és Xbox 360-ra.