A Bourne-Hagyaték, új előzetes

Eszméletlenül jó előzetessel jelentkezik a negyedik Bourne film. Az az igazság, hogy én nem szeretem annyira a Matt Damon féle Bourne filmeket, jók, de valahogy a történetük annyira száraz, hogy nem nagyon tudtam velük mit kezdeni. A második részen simán bealudtam. Viszont együtt a három film egész jó volt. A negyedik filmben már nem Damon lesz a főszereplő, sőt nem is Bourne karaktere lesz a központi figura, hanem egy másik ügynök Aaron Cross, akit Jeremy Renner alakít a főgenyó meg Edward Norton, hmmm jó koktél. A rendező pedig az a Tony Gilroy aki már az előző részek forgatókönyvén is dolgozott. A sztoriról túl sokat nem tudni, remélem nem valami kormány összeesküvéses, politikai játszmás baromság lesz megint. A film szeptember 6-án kerül a hazai mozikba. Trailer erre:

Mégis lesz PC-re az új Transforemrs játék

A High Moon studios pár hónapja azzal borzolta a kedélyeket, hogy a Transformers: Fall of Cybertron nem lesz PC-re, mert nem értenek ehhez a platformhoz. Sokan szomorúak lettek a hír miatt, többen öngyilkosságba menekültek, nekem meg van xbox-om. De úgy tűnik mégis van Isten, és a csapatot úgy hívják Mercenary Technology. Ők fogják elkészíteni a játék PC-s portját, ami a konzolos megjelenéssel egy időben, augusztus 28-én fog megjelenni.

Forza Horizon - Friss képek + infók!


A játékot készítő Turn 10 nem várta meg az E3-at, ezért kiadott pár képet és információkat a következő Forza részről.
A fejlesztők elmondása szerint körülbelül 65 fajta terepen versenyezhetünk majd a sártól kezdve a betonig. Immáron nem csak egy adott pályán küzdhetünk az első helyért, ugyanis nyitott világú lesz dinamikusan változó időjárással a játék, Colorado szép tájain át.
Ezen felül lesznek még benzinkutak, festőműhelyek, autószalonok, ahol változatos autókkal, még egy repülőgéppel is(!) száguldozhatunk majd az utakon.

A német Forza Life nevű oldal a megjelenést október 23-ára datálja, amikor valljuk be eléggé sok, húzós cím fog megjelenni, így nehéz dolga lesz a Forza-nak.
További információk a Microsoft hétfői konferenciáján várhatóak.

Íme a 11 csodaszép kép:
E3: Dead Space 3 képek érkeztek!


Nem rég jelentették be Isaac Clarke legújabb horrorisztikus kalandjait, a Dead Space 3-at, az EA máris kiadott pár képet a játékról, amelyeken főhősünk harcos és komoly arcot vág.

Várhatóan előzetest az EA konferenciáján fogunk kapni.

Command & Conquer: Alliances tesztBizonyára a stratégiai játékok ismerőinek nem kell bemutatni a Command & Conquer  sorozatot, a valós idejű stratégiák egykori úttörőjét. A sorozat (sajnos) egyre gyengébb minőségű/kétes fogadtatású folytatások után úgy tűnt végleg nyugovóra vonul. Ám az EA Games berkeiben bőven voltak még tervek ezzel a sorozattal, egyik ilyen a sorozat Generals ágának folytatása (Biware Victory fejlesztesében) és a Tiberium világában játszódó Alliances. A Generals 2-ről bővebben majd az E3 alatt olvashattok a jövő héten! De nézzük mit nyújt számunkra az Alliances!


Az Alliances a már korábban említett Tiberium ág leszármazottja, de ezúttal nem teljes értékű szoftverrel van dolgunk, hanem a manapság virágkorát élő böngészős játékkal. Erre a sorozat rajongói joggal kiálthatnak fel, hogy kiherélték a sorozatot, de időközben már nem egy generáció felnőtt, és más fajta igényeket támasztanak egy-egy termékkel szemben.  Az Alliances a Phenomic fejlesztésében látott napvilágot a hónap közepén (előtte már open beta fázisban bárki regisztrálhatott).  A játék jól illeszkedik az EA „play4free” brandjébe, ezen logó égisze alatt ingyen játszható játékokat találhatunk (széles választékkal).

A játék megőrzi a hagyományait a bázisépítésben, de a többi aspektusban már alkalmazkodik a böngészős játékok kritériumaihoz. Adott az állandó bázisunk, amit fejleszthetünk új épületekkel, vagy azok magasabb szintre húzásával. Itt termelünk 4 nyersanyagot, a zöld és a kék tiberiumot, az energiát, és a pénzt. Minden nyersanyagból rendelkezünk folyamatos bevétellel illetve „csomagok” formájában felvehető adagokkal „x” óránként függően az épület szintjétől. Az energia minden fejlesztéshez és épülethez kell, míg a zöld és a kék tiberium az épületek és az egységeink fejlesztéséhez szükségesek. A regisztrációt követően 1 hét védettségben részesülünk, ez alatt kb. a 10-es szintig juthatunk el, ajánlott eddigre szövetségesekre szert tenni, mert a többi játékos megtámadhat minket. (Érdemes ezért a friss szerverekre regisztrálni, azokra is a nyitásuk napján, vagy legalább azon a héten.) Ha valaki megtámad minket és főépületünk elpusztul, akkor bázisunkat át kell helyeznünk, így menekülve a folyamatos fosztogatástól, és így szűrve ki az inaktív játékosokat (végleg eltűnnek a térképről). Ugyanis a bázisunk nem önmagában áll egy helyben, hanem egy térképen rendelkezik szomszédokkal. A játék PvE rendszere elég kidolgozott, van többféle nehézségű ellenséges létesítmény (camp, outpost, base), melyek a szintünknek megfelelően bukkannak fel, kivétel a bázisok, ezek állandóak, és a térkép közepe felé növekvő szintűek (de elpusztíthatóak). A sokáig meglévő camp-ek, vagy outpostok elpusztításáért jutalom csomagok járnak. Van lehetőség a PvP-re, ám a kiterjedt szövetséges rendszer miatt ne lepődjünk majd meg, ha jön a retorzió. A szövetségek közti konfliktusok forrása a térképen lévő Points of Interest, melyek a birtokosaiknak eltérő bónuszokat adnak (nyersanyag, sebzés stb.). Mivel egy szövetségnek maximum 50 tagja lehet, ezért bőven van lehetőség egymás elleni harcra is. A harc lényegében 4 hullám egymás utáni indítása, akik csak előre tudnak haladni, és kő-papír-olló szisztémával felgöngyölítik az ellenséget, vagy éppen őket zúzzák le pillanatok alatt. A védelem bizonyos egységei, viszont oldal irányban mozoghatnak.


Kinézetre a játék elég pofásan néz ki, már amit egy 2D-s böngészős játéktól elvárunk. De nem váltja meg a műfajt. A játékban a két játszható fél, a GDI és NOD is inkább kinézetben különbözik a másiktól, pedig mi C&C veteránok tudjuk, hogy ez nem így van. Közösségi "játssz a barátaiddal" funkció is beépült a játékba, de ennek sosem voltam a híve.Mindent összevetve, ha érdekel a műfaj, vagy a C&C világa érdemes lehet egy próbát adni neki, de a böngészős játékok ezúttal sem váltják meg a világot. Viszont, ha C&C rajongó vagy, inkább óvakodj, mert lehet, nem kapod vissza a régi hangulatot.

Pros:
+ingyen van
+C&C világ
+Tiberium
+területfoglalás

Cons:
-picit meggyalázza a sorozatot
-visszalépés az eddigi részekhez képest
-történet nincs

Értékelés
7.5
 Játékmenet:


Kellemesen unalmas, inkább napi szöszölgetés, mint pergő akció, de a harcok kárpótolhatnak

8.0
 Hangulat: 

C&C hangulat csak nyomokban, az is inkább a NOD oldalán került elő

8.0
 Grafika: 

2D-s játékhoz képest szép, a design a C&C 3-at idézi

9.0
 Hangok: 

Ennek van talán a legtöbb köze a sorozathoz, sok dallam, hang kellemes emlékeket ébreszthet a rajongókban. Itt még nem kapcsoltam ki a háttérzenét, pedig sok böngészős játékban egyből idegesít.

8.5
 Szavatosság: 

A böngészős játékok előbb-utóbb unalomba fulladnak, kíváncsi vagyok, hogy itt mikor jön elő a végső szakadék. De addig is el lehet vele szórakozni egy fél órát naponta.

Summary
8.2
Hmm egyik felem gyűlöli a C&C meggyalázása miatt, másik felem szereti a C&C világa miatt.

Injustice: Gods Among Us - Képek

A NetherRealm pár nappal ezelőtt jelentette be az Injustice című árkád verekedős játékot, mely csak konzolokra fog megjelenni. A Mortal Kombat folytatása helyett most a DC univerzumára esett a választás. Gameplay demó bemutató várható az E3-ról, addig is maradjatok velünk!

E3 2012: Arma 3 - Gyors áttekintő

A Bohemia Interactive fejlesztői az E3 közeledtével gyorsan összedobtak egy nagyon jó kis videót, amit az Arma 3-ról tudni kell. A katonai szimulátor természetesen kint lesz a június 5-ei játékrendezvényen, és demóztatni fogják. Várjuk a részleteket!

Szó esett még a Carrier Command Gae Missionről is, mely szintén játszható lesz a los angelesi rendezvényen. Pontos megjelenési dátumot is kapott, mely szeptember 27-e lesz.

Gears of War: Judgment bejelentés!


A GameInformer júliusi számának címlapján debütál elsőnek a világon az Epic Games új játéka, a Gears of War: Judgment. A kétféle borítón Baird és Cole látható megbilincselve, miközben Locust hordák támadják meg őket.

Bővebb információkat a hétfői E3-as Microsoft konferencián tudhatunk meg.