Hétvégén ingyenesen játszható a Saints Row: The Third


Ingyenesen játszható hétvégén a Saints Row: The Third...

Első képek a Guns and Robots című játékról


Megjelentek az első képek a Guns and Robots című játékról...

Dead Island: Riptide - CGI trailer

Dead Island: Riptide CGI előzetes...

Torchlight 2 - Az első 25 perc

Itt az első 25 perc bemutató a Torchlight 2-ből...

Of Orcs and Men - Új képek érkeztek
Of Orcs and Men - Új képek a játékból

Borderlands 2 - az első értékelések

Befutottak az első értékelések a Borderlands 2-ből...

Készül a The Darkness 3?

Megy a pletyi.

Secret Files 3 tesztEgy újabb titkos akta, és Nina újra akcióban. A sorozathoz eddig nem volt szerencsém, szóval számomra a 3 részen átívelő karakterek lényegében semmi kötödéssel nem rendelkeznek, de a készítők szerencsére nem próbálták meg a játékidőt egy újra bemutatkozással feltölteni, szóval elég hamar a kattintgatások sűrűjében találjuk magunkat (elvégre point&click kalandjátékkal van dolgunk).


A játék egy meglehetősen jó felütéssel kezd, az ókori Alexandriában épp a könyvtárba kell bejutni (nem az olvasó jegyünket megújítani), hanem pár tekercset felgyújtani, amikben fogalmunk sincsen, hogy mi lehet. 
Aztán váltással ugrunk Ninára a kis vörös (engem itt megvettek) nőcire, aki épp házasodni készül (rémálmok közepette) aztán a vőlegényére meg lecsap a „TEK” (random gonosz kommandósok). Aztán derítsük ki, hogy mi ez az egész.


Jó kalandjátékhoz illően beutazzuk az egész világot (Alexandria, Berlin, Törökország, Firenze és még sorolhatnám. A helyszínek gyönyörűek, a korábban általam tesztelt Deponiával szemben a Secret Files a realista grafika híve, és néha már-már fénykép szerű környezeteket alkottak meg a készítők. Az összes helyszínben érezni azt, hogy a készítők a lelküket belevitték, amit manapság elég kevés játéknál érezni. A történet kis átvezető filmekben halad tovább, amik bár nem versenyeznek az AAA címek hasonló átvezetőivel, mégis éppen elég szépek ahhoz, hogy ne zökkenjünk ki a játékból és kellő gonddal is készültek.


A játék point&click része nem túl nehéz, sosem lesz nálunk túl sok tárgy, néha inkább feltűnően kevés tárggyal kell boldogulni. A tárgyak egymással való kombinálása is elég logikusra sikerült, tehát józanésszel ki tudjuk találni mit-hova-mivel, ám azért volt 1-2 eset, amikor szidtam a készítőket, hogy ezért nem kéne túlzásokba esni. Az elakadások és a pixelvadászat elkerülésére van egy kis segítség építve a játékba, (láthatóvá válnak a kattintható objektumok) ám a játék realista stílusa miatt kevésbé is leszünk rászorulva a használatára.


A Secret Files egy komolyabb hangulatú kaland, mint a Deponia, de ennek ellenére egy pár apró poént sikerült belecsempészni a szövegekbe. Aztán a Firenzei helyszín külön pluszpont volt, az Assassins Creed második része óta imádom az „angolasz” nyelvet (az olasz szereplők angolul beszélnek de bizonyos szavakat olaszul mondanak). A grafikus egyedeket ezért még extra dicséret illeti, ugyanis a történelmi helyszínek stílusa is nagyon el van találva.


Összességében a Secret Files harmadik része remek szórakozás a kalandjátékok rajongóinak, az amúgy sem bőséges felhozatalban ez egy olyan játék, amely megbízhatóan hozza a jó minőséget. A játékban hibát nem találtam, (leszámítva, hogy a főmenü nem tetszik, ám ez szubjektív dolog), ám a kalandjátékok örök kérdése az újrajátszhatóság és emiatt félő egy év múlva már azt sem tudjuk, hogy játszottunk-e vele.


Pros:
+Jó történet
+Nem túl nehéz
+Gyönyörű

Cons:
-Kicsit rövid

Értékelés
9.0 Játékmenet:
 Klasszikus point&click megoldás, szerencsére nem túl nehéz, bár a fejtörők azért okozhatnak gondot.
8.5  Hangulat:  Nem szippantott magába a játék, de teljesen átélhető volt, ezen az átvezető videók sokat segítenek.
9.5 Grafika: 
 Ebben a kategóriában ennél szebbet nem tudok jelenleg elképzelni.
8.5 Hangok:
 Teljesen hozza az ipari átlagot, a zenék a német játékokhoz méltóan kiemelkedőek, a szinkronhangok meg egy kicsit túljátsszák a szerepet.
7.5 Szavatosság:  Kalandjátékról lévén szó, vannak kételyeim, hogy évek múlva is elővesszük-e majd.
Summary
8.6 Nem vártam tőle semmit, és kellemeset csalódtam a játékban, még mindig kezdő kalandjátékos vagyok, de határozottan tetszik a műfaj ezen képviselője!

by Kopiati