A Ubisoft játékosai igénytelen naplopók UPDATE: vagy mégsem?


UPDATE: enyhébb megállapításokkal kell élnem, ami egyrészt megnyugtat (mert nincs nagy baj), másrészt azt is jelenti, hogy benéztem ezt a dolgot. Szóval akkor csak annyit üzenek a Ubisoftnak innen, nem hivatalos levélben, hogy könnyen félreérthetőek a játék beszólásai, még azoknak is, akik egy ideje már játszanak a sorozattal. Mi van, ha valaki az új résszel kezd és elsők között olvassa Franklin leírását, aki a játék elején szerepel? Szóval egyrészt sorry, másrészt meg erre oda lehetne figyelni, mert különben valaki még képes és ír egy ilyen cikket a szerencsétlen félreértés miatt:

"Az Assassin's Creed sorozat egyik zseniális húzása, az a rengeteg játékon belül elérhető információ valós történelmi személyekről, eseményekről, helyszínekről, amik szerepelnek a játékban. Ezekről tök jó olvasni játék közben egy-egy oldalt. Persze tisztában vagyok vele, hogy valószínűleg kevesen olvasgatják végig ezeket a leírásokat, éppen ezért plusz pont, hogy a Ubisoftnál továbbra is foglalkoznak vele. Mondjuk a legújabb részt elnézve, bár ne tették volna!

Ami először szemet szúrt az Assassin's Creed 3-nál, az a korábbi részekhez képest fura fogalmazásmód. Olyan érzésem volt, mintha egy törikönyvet kommentálna valaki, aki minden alkalmat megragad, hogy laza és vicces legyen. Ez nem jön össze és közben elvész a leírások varázsa, az egész olyan béna és erőltetett lesz. De nem is ez a fő bajom. Hanem az, hogy a Benjamin Franklinről szóló leírásban szerepel ez a mondat:


 "Na és TE mit csináltál ma? Gyorskaját főztél, és alsógatyában üldögéltél egész nap. Remek, gratulálok!"

Hmm.. Kedves Ubisoft, tényleg így képzeled el a célközönséged? A lehető legdurvább gémer sztereotípiának gyártasz évek óta játékokat? Kicsit undorodsz is tőlük, nem igaz? Mármint, ebből a mondatból az jön le, hogy nyilván jól jön a pénz, amit ezektől a gusztustalan semmirekellőktől kapsz, de azért személyesen nem szívesen találkoznál velük. Ne aggódj, erre nincs is sok esély. Hiszen valószínűleg csak havonta egyszer-kétszer öltöznek fel ezek a barmok, hogy elmenjenek megnézni a legújabb szuperhősös filmet vagy vegyenek egy játékot - jobb esetben tőletek, ugye. Szóval nincs itt semmi gond, hacsak az nem, hogy ebből a sok bárgyúból egy-kettő néha a kontroller/billentyűzet püfölése közben beleolvas a játékban található infókba. A kicsi agyukban megmozdul valami, lesöprik az asztalról a csipszmaradékot és...? Nem vesznek tőletek többet játékot például.

nyilván minden játékos ilyen
Persze az is lehet, hogy csak egy nagyon unatkozó, vicces kedvű munkatárs színezgette az egyébként jól összeválogatott infókat. Akkor meg csak az a kérdés, hogy miért és hogyan maradhatott benne ilyen duma? A játékipar egyik meghatározó szereplőjének nem az lenne az érdeke/egyik feladata, hogy végre eloszlassa a játékokkal és a játékosokkal kapcsolatos előítéleteket? Hogy ne legyen ciki játszani, gémernek lenni? Vagy nem így van? Ti, a Ubisotfnál is azt gondoljátok, hogy ilyen alakok játszanak a játékaitokkal, vagy általánosságban videojátékokkal? Nem hiszem, hogy ennek örülni fog a videojátékos közösség..

Egyébként ugyanúgy Franklinnél szerepel a következő:

Franklin forog a sírjában
A szexista szöveg után ismeretlen barátunk kifejti, hogy ha a nők az intelligens pasikra buknának, akkor ő (mint borzasztó intelligens pasi) Portugáliában lenne, ahol körül rajonganák a nők (?) és nem ezt a szar melót csinálná, ti, kis nyomik, pedig csak az üres képernyőt bámulnátok! Fantasztikus, nem igaz?

A Ubisoftnak írok/írunk hivatalos levelet ezekkel kapcsolatban, ha bármi fejlemény van az ügyben, tájékoztatunk titeket!"

Szóval levél nyilván nem lesz, azért arra kíváncsi vagyok, hány embernek nem esett le még a dolog. Jöhetnek a kommentek!

-ndever-

Késik a Bioshock Infinite

Újabb megjelenési dátumot kapott a Bioshock Infinite...

Dátumozva a Crysis 3

Megjelenési dátumot kapott a Crysis 3...

Dishonored - Dunwall City Trials DLC trailer

Egy új kedvcsináló videó jelent meg a Dishonored első kiegészítéséből...

Company of Heroes 2 - Készülj fel a háborúra

Új videó jelent meg a COH 2-ből...