World of Warcraft - Túl a 100 Millión

Egy kis kedvcsináló...

Összegző 2013 filmjeiről - Szerkesztői szemmel

2013-ban is számos mozialkotás volt, ami említésre és megtekintésére méltó volt, így szeretnék igaz kis késeséssel egy kis kategorikus összegzést tartani arról, hogy mi a Hungamer szerkesztői szavazásos alapon mit tartottunk az év legjobb filmjeinek kategórián belül.

Az év vígjátéka: The World' End  Bevétel : 26 millió dollár (USA) , 46 millió dollár (világszint)

Volt is jócskán morgás mikor Edgar Wright Cornetto-trilógiájának harmadik darabja nem kapott bemutatást a hazai mozikban, viszont ennek ellenére nem meglepő, hogy ez végzett az első helyen nálunk már, ami a vígjátékokat illeti, hiszen itt is teljes mértékben jelen van az író-rendező hozzáértése, ha humorról, vicces karakterekről, és műfajzsonglőrködésről van szó. Mondj még egy vígjátékot ebből az évből, aminek ilyen jó akciói vannak!


Az év horrorfilmje: Démonok között Bevétel: 137.4 millió dollár (USA), 318 millió dollár (világszint)

Nincs mese, James Wan jött és tarolt. A horrorfilmek többsége csak álmodhat arról a bevételről, amit a Démonok között összegyűjtött, a kritikai elismertéről nem is beszélve. Mindkettőnek megvan az alapja, ugyanis ez egy olyan horrorfilm, ami képes a fáraszt ránk hozni, öncélú mészárszék, vagy orkánszerű hangeffektusok nélkül. Nem újítja meg a műfajt, de azon belül remekül használja ki adottságait.Az év akciófilmje: Tűzgyűrű Bevétel: 101.8  millió dollár (USA), 411 millió dollár (világszint)

Óriásrobotok küzdelme óriásszörnyekkel. Szerintem ennél többet nem is érdemes mondani. Egyszerű koncepció, a lehető leglátványosabb és legütősebb kivitelezésben, és bizony szerkesztőségünket is teljesen maga alá hengerelte a gigászok küzdelmének audiovizuális orgiája.

Az év sci-fije: Star Trek: Sötétségben Bevétel: 228 millió dollár (USA), 467 millió dollár (világszint)

JJ Abrams lényegében csak ott folytatta, ahol anno a 2009-es rebootnál abbahagyta. Azzal a filmmel sikerült újszerű fiatalos lendületet adnia ennek a sorozatnak, és kicsit közelebb is hoznia, így nem volt más dolga, minthogy megtartsa a tökéletes egyensúlyt történetmesélés, a karakterek, a látvány, a humor, a dráma, és az akció között. Ami tökéletesen sikerült neki, ennek fényében érthető miért kent minket kenyérre ez a film.

Az év látványfilmje: Az acélember Bevétel: 298 millió dollár (USA), 668 millió dollár (világszint)

A film, ami szintén jó eséllyel pályázhat 2013 legmegosztóbb filmjének címéért is. Sok helyen bele lehet kötni, de azt senki sem tagadja, hogyha puszta látványról van szó, akkor az Acélember olyan szintet képvisel, ami még a mai mezőnyhöz képest is kimagasló. A "titánok harca a Földön" érzést még soha nem lehetett olyan autentikusnak érezni, mint ennél a filmnél.

Az év meglepetésfilmje: Izomagyak  Bevétel:  49 millió dollár (USA), 86 millió dollár (világszint)

Amikor már azt hittük, hogy Michael Bay rég elmerült az robbanásokat egymásra halmozó Transformersek világába, nosza akkor okozott csak meglepetést ezzel a filmmel. Az Izomagyak, egy megtörtént eseten alapuló krimi-thriller-vígjáték, ami a lehető legfeketébb humorral és a legrobbanékonyabb képi megvalósítással mesél az emberi ostobaság végtelen mélységeiről, és egy olyan Amerikáról, ahol ez nem hátrány, hanem előny.


Az év csalódása: Die Hard - Drágább mint az életed Bevétel: 67 millió dollár (USA), 304 millió dollár (világszint)

Nem akarom sokat ragozni, mert szerintem még most is sokaknak fájó seb, ahogy nekem is. A név ne tévesszen meg senkit, a két fehér házas akciófilmnek több köze van a Die Hard sorozat szellemiségéhez, mint ennek a borzalmasan összetákolt vacaknak, amit csak az különböztet meg a 90-es évek Lorenzo Lamas filmjeitől, hogy nagyobb összegből készült és Bruce Willis van benne.

Az év legrosszabb filmje: A burok Bevétel: 26 millió dollár (USA), 48 millió dollár (világszint)

Öt Alkonyat film után természetes szkepticizmussal és cinizmussal közelítettünk Stephenie Meyer "komolyabb" regényének filmadaptációjához, aminek viszont még a nulla alatti elvárásainkat is sikerült alulmúlnia. A burok egy döbbenetesen érdektelen, száraz, giccses, és a nézhetetlenség határát súrolóan unalmas fércmunka, amiben semmi nem működik és csak arra jó, hogy az ember agysejtjeit mind egy szálig elpusztítsa.


Az év legjobbja: Star Trek: Sötétségben Bevétel: 228 millió dollár (USA), 467 millió dollár (világszint)

A kategória, ahol mindenkinek más és más a győztes, és ami a legnagyobb vitákat szokta okozni. Nálunk is voltak, akik mást tettek volna erre a trónra, viszont többségi alapon mégis JJ Abrams mozija lett a nyertes és ezáltal a legjobb film, amit a Hungamer szerkesztősége 2013-ban látott.


Búcsúzóul csak annyit szeretnék mondani, hogy sok remek filmélményt kívánok mindenkinek 2014-ben is, noha már két hónapja benne vagyunk ebben az évben. :)

Új fejhallgató a Playstation 4-hez


Íme a hivatalos PS4-es headset.

Marvel Heroes - Nightcrawler színre lép


Újabb hős érhető el a játékban...

KickBeat Steam Edition - TesztKickBeat Steam Edition - Teszteltük a játékot....

South Park: The Stick of Truth - két új trailer és egy reklám

Új videók érkeztek...

The Walking Dead - hamarosan itt a második rész

Már nem kell sokat várni...

Dark Souls 2 - Lehetséges megjelenési dátum

Lehetséges PC-s megjelenési dátum...

Super Bowl előzetesek - Pókember, Transformers 4, Amerika kapitány

Ha van, amiről nevezetes az amerikai focidöntő, a Super Bowl a filmrajongóknak, az az, hogy ekkor szokott debütálni sok film előzetese. No itt van pár, tessék szemezgetni: