Skip to content

HunGamer Év Játéka 2013

A HunGamer című magyar online videojáték magazin természetesen ezúttal is megtartotta a soron következő, harmadik (Év játéka 2013) GOTY szavazást, amiben kizárólag a HunGamer szerkesztői vettek részt. A nagy szavazást ugyanúgy, mint tavaly, sikeresen meg tudtuk tartani, és alaposan átbeszéltük az év nagy játék eseményeit, megjelenéseit. Az online kaszinók magyarországi jelenlétéről, valamint arról is beszéltünk, hogyan indítottak új korszakot az online játékokban azáltal, hogy a népszerű videojátékokat a nyerőgép-programjukhoz igazították. A voksok leadását pedig minden kolléga jól átgondolta, s a nagyobb döntéseknél az eszére, illetve a szívére hallgatott, persze minden külső nyomást félretéve. Magyarán saját belátásunk szerint döntöttünk e nagy GOTY szavazás kapcsán. Nézzük tehát, mik voltak 2013 legjobb játékai, természetesen mi is a kalendárium szerint számítjuk a 2013-as évet.
 

Legjobb FPS

A legjobb lövöldözős játékok kategóriájában idén igen csak sok játék jelent meg. Év elején debütált a Bioshock Infinite, a Crysis 3, valamint az év második felében jelent meg az Arma 3, a Call of Duty Ghosts és a Battlefield 4 is, melyek katonai, militarista témájú játékok, ezeket senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen többek között teszteltük is az adott produkciókat. A legjobb lövöldözős játék kategóriáját nálunk a Bioshock Infinite zsebelhette be, teszem hozzá teljesen megérdemelten. Íme tehát a győztes:

 

Legjobb TPS

A legjobb külső nézetes, harmadik személyű, váll fölötti lövöldözős játékokból idén jelent meg a szinte messiásként várt Grand Theft Auto 5, ami a szavazatok többsége alapján méltón el is nyerte az év legjobb TPS díját. A jelöltek között volt az ingyenesen játszható Warframe és a Saint Row 4is, amikre egy-egy szavazat érkezett. A kategóriában még tiszteletét tette a Dead Space 3, a Splinter Cell Blacklist, a Resident Evil 6 és a Deadpool. Jöjjön tehát a győztes:

Legjobb külső nézetes akciójáték

A legjobb külső nézetes játékok terén kevés cím indulhatott a 2013-as naptári évet figyelembe véve. Év elején jelent meg a Capcom gondozásában az újragondolt Devil May Cry, majd ezután igen sokat kellett várnunk a Splinter Cell: Blacklist, a GTA 5, a Batman Arkham Origins és az Assassin’s Creed 4 megjelenésre. Utóbbi három cím az év utolsó felében debütált, amelyek könnyen pályázhattak eme kategória megnyerésére. Ezek ugye mind-mind külső nézetes játékok és ezt a nagy csatát végül a Devil May Cry nyerte meg, melyről szintén olvashattok teszt-bemutatót az oldalunkon. Külön megdicsérendő a játék, hogy január óta tudta tartani a frontot, legalábbis a HunGamer-nél. Íme tehát a győztes:

 

Legjobb RPG

Nagy megdöbbenésünkre az idei évben egyetlen egy említésre méltó RPG játék sem jelent meg. Ez azért elég szomorú, főleg annak függvényében, hogy a kiadók csak úgy szórják a játékokat kifelé, hogy már azt sem tudjuk mivel játsszunk. Bár az évben jelentek meg keleti stílusú RPG-k, mint pl. a Ni No Kuni, ami elég sok nyugati gamer rétegnek tetszett is. De összességében elmondható róla, hogy meglehetősen no name játékról van szó a mi szemszögünkből. Így jelölni ezeket a címeket nem tudtuk.

 

Legjobb hack and slash

Az idei év kevés hack and slash játékot termelt. A felhozatalt ugyan tudta erősíteni a magyar fejlesztésű Van Helsing, a PC-re megjelent Brutal Legend (ami évekkel ezelőtt megjelent konzolokra), a DmC vagy az ingyenesen játszható Marvel Heroes és Path of Exile. A kis csatát végül az utóbbi termék zsebelhette be, hiszen a fejlődési skill fa tökéltessége már önmagáért beszél, részletes és még sorolhatnánk a több pozitív jellegű dicsérő szavakat rá. A szavazásnál figyelembe vettük azt is, hogy teljesen ingyenes a játék. Íme a győztes:

Legjobb stratégiai játék

2013-ban mondhatni kevés stratégiai játék jelent meg, már-már kihalóban van a műfaj, új franchise meg végképp nem tud megszületni. De hála az Activision-Blizzardnak és a Seganak, idén három nagy RTS cím is megjelenhetett a Rome 2, a Company of Heroes 2 és a StarCraft 2 első kiegészítő lemeze képében. Szerkesztőségen belül meglehetősen nagy ádáz küzdelem folyt eme címért, amit végül a Rome 2 Total War zsebelhetett be – a gyenge kezdés ellenére is! Jelenleg a játék már játszhatóbb formában van, és szerintünk méltó lett az év rts címére.

 

Legjobb autós játék

A 2013-as jelöltek között szerepel a Grid 2, a Need for Speed Rivals és a F1 2013. A szerkesztőségünk egyértelmű szavazata alapján a Codemasters autós szériájának legújabb üdvöskéje, a Grid 2 nyerte meg ezt az eléggé masszív díjat. Külön megjegyzendő, hogy az EA autós játékára, az NFS: Rivals-ra egyetlen egy szavazat sem érkezett tőlünk. Íme tehát az év legjobb autós játéka:

Legjobb horrorjáték

Az idei évben mondhatjuk elárasztottak minket horror játékokkal a kedves fejlesztők. Még az év elején jelent meg a már inkább akció dúsabb Dead Space 3, jött egy „újabb magas ember öltönyben” rész a Slender: The Arrival személyében, az érdekes világban játszódó Amnesia: A Machine for Pigs és a nálunk az összes szavazatot elnyerő Outlast. Tömör félelem, borzongás, ilyen egy igazi horrorjáték.

Legjobb point&click kalandjáték

Az idei kalandjáték palettán többnyire folytatásokat üdvözölhetünk, de azért 1-1 új cím is bekerült a legjobb kalandjátékok körébe. Viszonylag nagy meglepetésre csupán egy fejlesztő játékai kerültek a listába, mégpedig a Deadalicé. A választás így sem volt könnyű, de végül csak dűlőre jutottunk. Idén a Memoria-t találtuk a legjobb kaland címnek, mely gyakorlatilag a Chains of Satinav folytatása. A Memoria többek között a Deponia trilógia befejező részét és a Night of the Rabbit-ot utasította maga mögé.

 

Legjobb indie/letölthető játék

A PC platform az, ahol az indie játékok virágoznak. Rengeteg minőségi remekművet kaptunk idén is, csak kapkodtuk a fejünket. Meg lehet említeni a Spelunky-t, a The Wolf Among Us-t, a Contrast-ot és még vagy 100 remek címet. Nálunk idén a The Stanley Parable játék volt a nyerő ebben a kategóriában. Ettől az indie játéktól elszállt az eszünk, de komolyan!

Legjobb sandbox típusú játék

Nincs is annál jobb, mint amikor egy lélegző-élő világban oda mehetünk, ahova akarunk, azt csinálhatunk, amit akarunk. Ebben a kategóriában a Grand Theft Auto 5 nyert. A mezőny szoros volt, hiszen a második helyen az Assassin’s Creed 4 futott be, és ha sandbox játékokról beszélünk, akkor azért nem lehet elmenni a Saints Row 4 mellett sem, ami szintén remek szórakozást nyújtott nekünk ebben az évben. Íme a győztes, a sandbox játékok királya:

Legjobb sportjáték

Újabb év, újabb sportjátékok. Idén is megjelent minden fontosabb sport témájú játék 2014-es változata, de az idei év egy kicsit más volt, mivel most év végén jöttek ki a következő generációs konzolok és sok játékot már arra írtak, fejlesztettek. A két nagy focijáték-sorozat, a Fifa és a PES helyett idén az NBA 2K14 lett a nyerő a HunGamer-nél. Az NBA és a FIFA mérkőzések voltak az online sportfogadás legnépszerűbb fogadásai is. Abban az esetben, ha egy fogadási rajongó, azt javasoljuk, hogy vigyázzon a ingyenes fogadások promóciók redbluffsoccer.org. Széles skálán mozognak, és azt mondják, ők a legnagyobb érték.

Legjobb cooperative játékélményű játék

Nincs is jobb, amikor barátok, ismerősök oldalán szállunk csatába az adott játékban. Idén is sok co-op játék jelent meg legnagyobb örömünkre. Említhetném a Splinter Cell: Blacklist-et vagy a Resident Evil 6-ot. Nagyon sok kellemes órát adott nekünk a Dead Space 3 is. A nyertes a bankrablós PayDay 2 lett. Ezt a játékot gyakorlatilag máshogyan nem is lehet játszani. Remek szórakozás a barátokkal.

Legjobb kiegészítő

Idén kevés expanziók jelentek meg az adott alapjátékokhoz, de ami meglehetősen masszív, tartalmas kiegészítőnek, tartalomnak számít, azok nem másak, mint a Dishonored DLC-je, a FC3Blood Dragon, illetve az Xcom Enemy Within. Nálunk az Xcom kiegészítője vitte a prímet, íme tehát a győztes:

Legjobban támogatott játék

Ebben az évben is sok olyan játék jelent meg, amihez ne kaptunk volna tengernyi sok javításokat vagy DLC-ket, és némelyik játéknál hasznosnak is bizonyulhatnak a bugfixek, de sajnos vannak olyanok, amelyiknél nem azt javítják, ami a lényeg lenne. Manapság a támogatottság a legfontosabb egy játéknál, mivel ha a fejlesztő csapat nem foglalkozik vele úgy, ahogyan azt a játékosok megkövetelik, akkor ott elég gyorsan el fog vérezni a játék, ha “fél kész” állapotban adták azt ki. Ezek közül a játékok közül a Marvel Heroes-t, a Metro: Last Light-ot (DLC-k, Season Pass), vagy az indie játékok egy újabb gyöngyszemét, a Spelunky-t lehetne megemlíteni ebbe a kategóriába (természetesen sok más játék van, ami ide illene…). De ezek közül a Marvel Heroes került ki győztesen, mivel Free-to-Play játékként rengeteg patch, frappáns játékmódok, challangek és ezek mellett karakter-csomagokat adtak ki, amik igen nagy mértékben növelték a játékélményt és szavatosságot egyaránt.

Legjobb BADASS / vagy kreatív ötlet

Ebben az évben is kaptunk hideget-meleget játékok terén, és itt most nem arról van szó, hogy mennyire csili-vili a grafika, vagy hogy miként van kidolgozva, hanem arról, hogy mi volt az, ami megfogta a játékosokat ebben a kategóriában. Van jó pár játék, amiről lehetne regélni, hogy mik voltak benne azok a jelenetek, vagy momentumok, amiktől röhögő görcsöt kaptunk, vagy azt egyszerűen csak baromira jónak tartottuk. A legemlékezetesebb játékok egyike idén a Don’t Starve, a Deadpool, a Far Cry 3: Blood Dragon vagy a The Stanley Parable az, amit meg lehet említeni. Egy elég szoros harcról lehet itt beszélni, mivel a Don’t Starve-ban is van némi humor és egy pár jó ötlet; a Deadpool-ban nem kell sokat gondolkodni, csak mész előre és lősz, amit látsz; Far Cry 3: Blood Dragon tulajdonképp maga a Far Cry 3 játék másolata, csak a 80-as évekbeli sci-fi, cyberpunk filmekhez hasonló hangulatot idézve majdnem mindegyik karakternek volt valami egy soros beszólása; és a The Stanley Parable, amibe a feje tetejére állítja a világot a játék készítője, ugyanis a cselekedeteink formálják a játék kivitelét, ráadásul ha valamit nem úgy csinálunk, ahogy a narrátor azt elmeséli, akkor megkapjuk tőle a jogos lehordást. Ezért nálunk idén ebbe a kategóriába a The Stanley Parable nyert.

Legjobb MMO

Idén mindenki megtalálta a neki megfelelő MMO játékát. A repülés szerelmeseinek itt van a World of Warplanes. A második világháborús játékok kedvelőinek a Heroes and Generals. Ezenkívül még megjelent a Neverwinter és a Path of Exile is. Nálunk a Defiance nyerte a díjat, ami az azonos néven futó sorozattal fut valamennyire párhuzamosan. A játék nem ingyenes, alapjátékot meg kell venni. Tehát a győztes:

Legjobb Free to play

Hol máshol lehetne találni ennyi ingyenesen játszható játékot, mint a PC-n. Az MMO kategóriában már felsoroltunk párat. A legjobb ingyenesen játszható játék véleményünk szerint idén a Marvel Heroes és a Path of Exile (döntetlen szavazat állás) lett, amik egy remek Diablo (klón) stílusú akció-RPG játékra sikerültek. A STEAM-en bárki kipróbálhatja a két játékot. Íme a két győztes:

Legjobb akció-kalandjáték

Egyik legnépszerűbb stílus a belső nézetes lövöldözős játékok után. Mondani sem kell, hogy az idei felhozatal eléggé meggyőző volt. Itt van például az Assassin’s Creed 4 vagy a Batman: Arkham Origins, ami a denevérember kezdő lépéseit mutatja be. A Hungamer-nek idén az újragondolt Tomb Raider tetszett. Igaz, hogy eléggé eltér a régi TR részektől, de ettől függetlenül remek szórakozást okozott nekünk Lara kalandozása.

Legjobb katonai témájú játék

Az egyik legfontosabb kategória. A kiadók ezekből a játékokból adják el a legtöbbet. Idén is megjelent egy új Battlefield és egy új Call of Duty rész. Ezenkívül a realistább játékmenet kedvelők örömére megjelent az Arma 3 is. Legjobbnak idén a Battlefield 4-et találtuk. Mind grafikájával, mind játékmenetével kiemelkedik a mezőnyből.

Legszebb játék

A legszebb játékok kategóriája szinte mindenhol fontos szerepet játszanak, és ez a HunGamer-nél sincs másképp. Ha egy játék a játékmenete mellett gyönyörűen néz ki, akkor arra egy szőrszálhasogató szavunk sem lehet. Garantáltan könnyedén beszippanthat minket a játék. Ez évben tehát meglehetősen sok játékban gyönyörködhettünk, s ezt még a konzolosok is elmondhatták magukról a GTA 5 (Xbox360, PS3) képében. De most nézzük meg, hogy mely játékok voltak azok, amik a szinte tökéletes látványvilággal hódították meg a rajongók szívét. A jelöltek között volt a fentebb már említett GTA 5, a Battlefield 4, a Tomb Raider, az Arma 3, a Crysis 3 és a Metro Last Light is. Érdekes módon, kicsit meglepődve jött az a tényszerűség a szavazás után, hogy a Bioshock Infinite zsebelhette be ezt az igen fontos díjat. Lehet, hogy Elizabethnek köze van hozzá, de ki tudja. Lényegében, ha jól megnézzük a Bioshock Infinite első egy óráját, akkor talán korrektnek mondhatjuk az általunk leadott voksainkat. Íme tehát a győztes:

Legjobb zene

A játékok egyik, ha nem a legfontosabb része, a zenék. Nagy pluszt adhat egy adott jelentnek egy remekül megkomponált zene, legyen az lassú vagy pörgős. Ebben a kategóriában ismételten a Bioshock: Infinite győzött toronymagasan, megelőzve a Batman: Arkham Origins-t, az Assassin’s Creed IV: Black Flag-et és Devil May Cry-t.

 

Legjobb szinkronhang

Idén is jó pár játékban csodálhattuk meg milyen egy igazán minőségi szinkronhang, nálunk az all-time favorit a Bioshock: Infinite (Courtnee Draper) lett. A szavazási lehetőségek között volt még a szexis Lara legújabb kalandja a Tomb Raider új részében, továbbá az ismételten akciódús Call of Duty Ghosts és a kalóz-hajós Assassin’s Creed IV: Black Flag. De a győztes nálunk:

Leghangulatosabb játék

Sok tényező hozzájárul egy játék hangulatához: sztori, látvány, hangok. Említésre méltó a Tomb Raider, amiben a túlélésen volt a hangsúly és az Assassin’s Creed 4, amiben egy igazi kalóznak érezhetjük magunkat. A nyertes egyértelműen a Bioshock: Infinite lett. Mind hangilag, látványilag kiemelkedő volt és a sztori is lekötött minket egészen a stáblistáig.

Az év meglepetése játéka

Az év meglepetése kategóriában tulajdonképpen nem is igazi meglepetésekről beszélhetünk. Olyan játékok kerülhetnek ide, melyek vagy a semmiből, hír nélkül kerültek hirtelen a piacra, vagy nagy hype-al érkeztek mégse vártunk tőlük sokat. Ilyen volt idén a Devil May Cry idei része, az elsőre ígéretesnek tűnő Remember Me és a Stanley Parable. A trióból végül a Remembe Me-t találtuk a címre méltónak egyedisége miatt.

Az év csalódása

Idén is volt csalódás bőven. Játékok, amik nem hozták az elvárt szintet. A Dead Space 3 bár remek akciójáték, de a horror szinte teljesen kihalt belőle. Vagy ott van a Star Trek, ami unalmas volt és tele volt bugokkal. Idő előtt adták ki és ennek a minőség látta a kárát. 2013-as év legnagyobb csalódása egyértelműen az Aliens: Colonial Marines lett. Unalmas, bugos, alig voltak benne alien-ek. Ami a legjobban fájó, hogy a megjelenés előtt bemutatott felvételek nem voltak igaziak. Ahogy ott kinézett a játék, köszönő viszonyban sem volt a megjelent változattal. A játékosok joggal érezhették azt, hogy átverték őket. Az év csalódása:

Az év hőse 2012-ben

És hogy ki szerintünk az év főhőse? Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy az idei erős karakterek szinte mind tudtak nyerni valamilyen kategóriában. Nem spoilerezek, de ha a cikket végigolvassátok, meglátjátok, mire gondoltam. A jelöltjeink: Batman, Lara Croft, Edward Kenway (Assassin’s Creed 4) és Jodie Holmes (Beyond: Two Souls). A nyertes pedig az új Lara, akivel a Crystal Dynamics végre jó útra terelte a már lassan a videojáték ipar szégyenfoltjának számító Tomb Raider franchise-t. Reméljük, az esetleges folytatásokkal tartják az új irányt.

Az év gonosza 2012-ben

Év főgonosza kategóriában bizony bajban voltunk. Idén ugyanis nem igazán tudtunk számos olyan eredeti karaktert kiemelni, akik igazán emlékezetes főgonoszként funkcionáltak. A szavazás végül a Batman Arkham Origins Black Mask-ja, a Tomb Raider főgonosza Mathias és az idei Saints Row játék űrlény hadúr Zinyak-ja között dőlt el. Gyakorlatilag a többieken esélye sem volt Black Mask bűnöző bandájának háttere nélkül, aki annak rendje és módja szerint durván elhappolta az első helyet. Év főgonosza szerintünk Black Mask.

Az év női karaktere 2012-ben

Az év női karaktere kategória meglepően erős felhozatallal szolgált az idén. Bár még mindig viszonylag ritka, hogy egy játékban komolyan kidolgozott, érdekes és nem utolsó sorban ízlésesen tálalt (tehát pl. rendesen felöltöztetett) női karaktereket alkalmaznak a fejlesztők, de azért mintha valami javulás mutatkozna ezen a téren. Különösen igaz ez Lara Croftra. Ő végre már nem csupán két hatalmas mell és két pisztoly, hanem egy sebezhető, hús-vér karakter, aki rendelkezik érzelmekkel. Az esélyesek között rajta kívül szerepelt még Ellie a Last of Us-ból, Jodie Holmes a Beyond: Two Souls-ból és természetesen Elizabeth a Bioshock Infinite-ből. A szavazást végül toronymagasan nyerte Elizabeth, aki egyébként nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az új Bioshock több kategóriában is maga mögé utasított mindenkit.

A legjobb kezdés

A játék legfontosabb része egyértelműen a kezdés, nagyjából az első 30 perc. Ha itt nem szív be a játék minket, az hatalmas gond. Ebben a kategóriában idén a Bioshock: Infinite nyert. Flawless victory.

Az év kiadója

Az év kiadója szempontjából csupa nagy név került be a virtuális kalapba. A végeredmény végülis eléggé egyöntetű lett, mégpedig az Ubisoft győzelmével zárult. A Splinter Cell Blacklist, a Rocksmith 2014 és az új Assassin’s Creed játékok kiadója lett tehát idén véleményünk szerint a legjobb kiadó. Mögötte szorosan a Rockstar végzett, akik idén a konzolos GTA 5-el rukkoltak elő. De mindenképp a legtermékenyebb kiadó az Ubisoft volt.

 

Az év fejlesztője

Az év fejlesztője címért idén a Daedalic Entertainment, a DICE, az Irrational Games, az Ubisoft és a Valve versengett. A demokratikus szavazás végén végül úgy találtuk az év fejlesztője idén a Daedalic entertainment lett. A fejlesztő rendkívül termékeny évet tudhat maga mögött, mely során számos kiváló kalandcímet adtak ki, sőt még egy körökre osztott RPG játékot is a játékosok vizslató tekintetére bízott egy béta verzió formájában.

 

Az év PC játéka

Az év PC játéka cím kiválasztása évről évre sajnos egyre könnyebb és könnyebb lesz. Az ok rendkívül prózai, ugyanis ebbe a kategóriába multiplatform játékok kapásból nem kerülhetnek bele. Ennek fényében számos indie versenyezhet néhány PC exkluzív játékkal (amik ugye sajnos ritkák mint a fehér holló, főleg AAA címnél). Eléggé felemás debütálása után mégis úgy találta a szerkesztőség, hogy az idei év legjobb PC játéka a Rome 2 lett.

 

Az év konzolos játéka

Nehéz döntés, hiszen jutott mindkét konzolra jó cím. A győztes a Playstation 3 exkluzív zombis túlélő akciójáték, a The Last of Us. Ellie és Joel kalandja, az örömteli, megható és egyben szomorú történet miatt megérdemelten nevezhetjük az Év legjobb konzolos játékának. Megelőzte a remekre sikerült GTA V-öt (ami később PC-re is meg fog jelenni) és a szintén PS3 exkluzív Beyond: Two Souls-t. Nálunk a győztes:

A legjobb 2012-ben megjelent, de 2013-ban kiadott GOTY, vagy speciális kiadás

Idén is jó pár, először tavaly megjelent játék jött ki GOTY köntösben, vagy speciális kiadásban. Sok olyan játékos van, aki mindig megvárja az ilyen változatokat, mert nem akar egyesével venni DLC-ket, így jó hír nekik, hogy volt választék bőven. Itt van például a Borderlands 2 GOTY, amiben benne van a 4 sztori DLC. A másik népszerű csomag a Dishonored GOTY változat volt, de aminek mi a legjobban örültünk, az a Skyrim: Legendary Edition a 3 nagy kiegészítőjével. Külön öröm, hogy akkortájt oldották fel a régiózárt is, így már itthonról is könnyen be tudtuk szerezni a játékot STEAM-re. Íme tehát a győztes:

2013-ra elkészült legjobb nem hivatalos magyar fordítása

A magyaritasok.hu fordítói ez évben derekasan helytálltak a nem hivatalos magyar fordítások kapcsán. Hazánk magyar játékos (hobbi)fordítói olyan játékokat fordítottak le kiváló minőséggel, mint a Far Cry 3, a Bioshock Infinte, a Devil May Cry, a Game of Thrones RPG és a Skyrim. Ezek közül véleményünk szerint toronymagasan a legjobbra sikerült, a legkiválóbb szövegkörnyezetet felhasználva, a Skyrim lett, amit a MorroHun csapatának köszönhetünk. Akár egy hivatalos, magyar feliratként is megállná a helyét, egy olyan színvonalat sikerült összehozniuk a srácoknak. Gratulálunk!

AZ ÉV MULTIPLATFORM JÁTÉKA

És ami mindent visz, az nem más, mint az Irrational Games egyik legnagyobb gyöngyszeme, a Bioshock Infinite. Tapasztalható, hogy nemcsak nálunk nyerte meg a legnagyobb fődíjat, hanem más egyéb elismert honlapoknál is tarolt a játék. Mint az látható is, a Hungamer-nél több fontosabb alkategóriát is bezsebelt, így hát tényleg nem meglepő, ha úgy összességében is a Bioshock Infinite lett az év játéka. Íme, ami mindent vitt nálunk / DOBPÖRGÉS:

A legjobban várt játék 2014-ben

Zárásként illő megneveznünk azt a játékot, amit mi a legjobban várunk 2014-ben. A felhozatalt erősíti a The Witcher 3, a Dark Souls 2 és a Ubisoft új IP-je, a Watch Dogs. Utóbbi két játékra kevés szavazat érkezett, míg a Riviai Geralt kalandjait feldolgozó trilógia befejező részére a stábunknak a több mint a fele a Witcher-re voksolt. A HunGamer 2014-ben leginkább ezt a játékot várja a legjobban: