Skip to content

HunGamer Év Játéka 2014

Az év legjobbjai…

Ahogyan már évek óta szokás, úgy idén is megtartottuk a szerkesztőségi szavazást, amelynek keretében igyekeztük eldönteni, hogy mely játékok voltak idén a legjobbak a különböző kategóriákban, valamint, hogy mely cím lett az idei év legjobbja. Mi mindig december havában tartjuk az eredményhirdetést, hogy a közeledő ünnepekre való tekintettel segíthessünk dönteni nektek, hogy mit kérjetek idén a fa alá. A szavazásban az egyik legjobb ex-cikkíróink (KongFan és ratgab, a két Tóth-fiú :))  is részt vettek. De nem is húznám tovább a szót, következzenek az idei év legjobbjai!

A legjobb FPS

FPS játékokból idén sem volt hiány, tavasszal jött az új Wolfeinstein, és a Titanfall, szeptemberben befutott a tömegek által várt Destiny, és persze idén sem maradtunk Call of Duty epizód nélkül, valamint jöttek még kisebb címek is, szóval eléggé erősre sikeredett az idei felhozatal. Csapatunk végül a Wolfeinstein: The New Ordert hozta ki győztesen a versengésből, ugyanis minket is beszippantott az old-school, de mégis friss játékmenet, és nácikat irtani rég volt ennyire szórakoztató.

A legjobb TPS

Az idei év nem igazán volt kegyes a műfaj rajongóihoz, hiszen nem jött túl sok említésre méltó nagy cím. Mielőtt vita kerekedne a dologból, szeretnénk leszögezni, hogy itt most a kifejezetten lövöldözésre épülő programokra gondolunk. Idén a mi figyelmünket a Watch Dogs, a decemberben PC-re is érkező Metal Gear Solid V: Ground Zeros és a Sniper Elite 3 keltette fel. Ezek közül mi a Watch Dogs-ot hoztuk ki győztesként.

A legjobb külső nézetes akciójáték

Az idei évben nem érkezett annyira sok játék a műfajból, hiszen a Middle-earth: Shadow of Mordor, az Assassin’s Creed: Unity, valamint a Castlevanina: Lords of Shadow 2 volt az a három játék, ami említésre méltó ebben az érában. Itt az az egyértelmű döntés született, hogy a műfaj idei legjobbja a Middle-earth: Shadow of Mordor, hiszen a jól bevált dolgokat felhasználva, és a Nemezis-rendszer segítségével egy nagyon szórakoztató játékot kaptunk.

A legjobb hack & slash

Idén szerencsére ebben a műfajban sem volt hiány jobbnál jobb címekből, hiszen megjelent a Diablo 3 kiegészítője, a Reaper of Souls, jött a még mindig meglehetősen nehéz Dark Souls 2, valamint a nagy sikerű, hazai fejlesztésű Van Hellsing II is. A mezőny tehát itt is erős, azonban a Blizzard ismét jött, látott és győzött. A Diablo 3: Reaper of Souls rengeteg pozitív változtatást, új történetet, és egy új karaktert hozott az alapjátékba, amely így végre teljes értékűvé válhatott.

A legjobb RPG

Bizonyára emlékeztek arra, hogy a tavalyi eredményhirdetésünknél sajnos nem tudtunk győztest megnevezni ennél a műfajnál, azonban szerencsére idén más lett a helyzet. Több RPG és akció-RPG is befutott. Itt van mindjárt a Dark Souls 2, vagy a kellemesre sikerült Bound by Flame, de idén jelent meg a Shadowrun Returns kiegészítője is, a Shadowrun: Dragonfall, azonban az idei év egyik legjobban várt játéka is ebbe a kategóriába tartozik, amely nem más, mint a Dragon Age: Inquisition. Talán nem árulunk zsákbamacskát, amikor azt mondjuk, hogy a győztes ez utóbbi lett, hiszen a Bioware jó, ám mégis részben csalódásként megélt második rész után egy nagy és tartalmas programot tett le az asztalra, amellyel sokáig ellehetnek a játékosok.

A legjobb stratégia, vagy taktikai játék

Igencsak nagy halmaz a jelenlegi kategória, hiszen idetartoznak az RTS-ek, valamint a körökre osztott stratégiák és más körökre osztott programok is. Ennek oka az, hogy sajnos a műfajokon belül nem jelenik már meg annyi cím, mint régebben, viszont így együtt a felhozatal egészen impozáns. Itt van máris a közösségi finanszírozású Wasteland 2, a Defense Grid 2, az Age of Wonders 3, a Wargame: Red Dragon, a Blackguards, valamint a Civilization: Beyond Earth. A győztes pedig a Civilization: Beyond Earth lett, amely bár nem hozott annyi újítást, mint vártuk, de a régi recept még mindig annyira jól működik, hogy nálunk ő lett a nyerő.